Namn: Hamza Gigovic
Ålder: 16 år
Familj: Föräldrar och syskon
Bor: Stockholm

Fotbollslivet.se har fått äran att intervjua Hamza Gigovic född 2001 som precis varit på landslagsläger med P16 landslaget. Han berättar om hur det var på landslagslägret och vad han tar med sig därifrån.

Du har precis varit på landslagsläger med P16. Hur känns det?

-Det kändes faktiskt bra och det var rolig att bli uttagen och att få träna och umgås med andra duktiga spelare som spelar på hög nivå.

Vad gjorde ni på lägret förutom att träna?

-Vi gjorde en del olika saker. Vi hade många teoretiska tillfällen där vi fick lära oss om svenska fotbollsförbundets spelide, kostlära, idrottspsykologi och även idrottsfysiologi. Alla de tillfällen var givande och man fick något att ta med sig hem och fundera på.

Hur många spelare var det på lägret?

-Det var väldigt många spelare, jag tror vi var ca 65st.

Hade du möjligheten att visa upp den riktiga Hamza trots att det var så många spelare på plats?

-Ja vi alla fick chansen att visa upp oss för de delade in oss i två grupper. Vi hade även flera träningspass att visa upp oss på. Det handlar även om att ta plats och våga visa upp vem man är också.

Fick du någon speciell feedback under lägret?

-De berättade att jag gjorde ett bra läger. Att jag har bra fötter och att jag har en bra blick över spelet. För att sammanfatta det så tyckte de att jag kunde vara nöjd över min insats.

Vad tar du med dig från lägret?

-Hmm att kunna spela och anpassa sig till olika situationer oavsett vart man spelar, om det är landslaget, distriktslaget eller i Vasalund.

Då hoppas vi snart få se dig i herrlandslaget?

-Ja det hoppas vi på!

Tack för att du tog dig tiden Hamza och lycka till!

Dela gärna denna artikel med dina vänner