Namn: Robin Holm
Ålder: 18 år
Familj: Pappa, mamma och syster
Bor: Stockholm men snart Thailand

Fotbollslivet.se har fått träffa Robin Holm som blivit proffs i Thailand. Han berättar lite kort om hur allt känns efter att ha blivit proffs.

Robin! Gratulerar till proffskontraktet med Bangkok Glass!

Det måste vara en dröm som går i uppfyllelse?

-Det är det absolut, tror att alla unga fotbollspelare som valt att lägga ner så extremt mycket tid på fotbollen har den drömmen att någongång få bli professionell fotbollspelare och kunna leva på sin fotboll.

Hur många år skrev du på för?

-Jag skrev på 4 år.

En annorlunda väg skulle man kunna tycka att bli proffs i Thailand?

-Alla har sina egna vägar till sin dröm, det här blev vägen jag hittade och den jag valde och kommer att köra på. Det var kanske inte var såhär jag såg det framför mig när jag var liten. För 1-2 år sedan såg jag att denna möjlighet fanns och när chansen dök upp var det bara att ta vara på den.

Varför blev det just Thailand och Bangkok Glass?

-De hade en väldigt tydlig plan och målsättning för mig. Jag är rätt säker på att jag hade tagit chansen vart som helst med de förutsättningar och mål de har för mig som fotbollspelare. En viktig punkt är att jag har möjligheten att få utvecklas och det tror jag kommer hända i Bangkok Glass.

Du hade andra klubbar du kunde valt också?

-Ja det hade jag och visst lockade pengarna mig från andra klubbar men jag valde utifrån den klubb där jag kände att jag har störst möjlighet att utvecklas som fotbollspelare.

Vad kommer din målsättning för året att vara?

-Jag har höga målsättningar för laget samt personliga målsättningar men först och främst är det att komma in i laget på ett bra sätt. Att sedan komma in i kulturen samt anpassa mig för att bo själv på andra sidan jordklotet från sin familj och vänner. När jag fixat den biten så kommer jag börja att sätta upp tydliga målsättningar för säsongen 2018.

Tack för din tid Robin och lycka till under kommande året som proffs i Thailand!

Dela gärna denna artikel med dina vänner