Namn: Elias Lindgren
Ålder: 16 år
Familj: Mamma Veronica, pappa Robert och syster Alva.
Bor: Sandviken

Vi har fått äran att intervjua Elias Lindberg till vårt segment Ungdomskollen. Elias spelar för tillfället i Sandvikens IF U19-lag. Elias berättar om året som varit och hans målsättningar inför kommande säsong.

Du blev uttagen till P16-landslagslägret i början på året 2017. Hur var den upplevelsen?

-Ja, den upplevelsen var såklart härlig och det var riktigt roligt och lärorikt att vara där. Främst med tanke på att allting där var så högklassigt och att man kunde åka därifrån som en bättre fotbollsspelare.

Hur tycker du att året gick?

-Jag skulle säga att min fotbollssäsong blev lite knackig men jag tänker ändå att jag är nöjd med mina prestationer över hela året. Vi spelade i U17 Division 1 södra Norrland under året med hopp om att ta oss tillbaka till U17 Allsvenskan men vi slutade tyvärr på en 2a plats i serien och missade uppflyttning.

Du blev dock inte uttagen till landslagslägret som var i slutet av året 2017?

-Nej, det blev jag inte. Det är inget som jag ältar över utan det var en kul grej att bli uttagen men den sista gången blev jag inte det.

Vad anser du är dina styrkor som spelare?

-Mina främsta styrkor som fotbollsspelare är nog min storlek först och främst men också att jag har bra spelförståelse för att vara målvakt.

Du kommer spela för U19-laget inför kommande säsong. Hur känns det?

-Det är en spännande säsong som väntar då jag i nuläget tillhör U19-truppen och det känns som den truppen har något riktigt bra på gång faktiskt, så det tror jag blir roligt och utvecklande.

Du kommer spela mot spelare som är något år äldre än dig, hur känns det?

-Precis, i U19 serien så kommer det finnas spelare som är 2 år äldre än mig men det är inget jag fokuserar på, jag har spelat mot äldre förut och det bara väldigt kul och utvecklande tycker jag.

Vad är dina målsättningar för kommande året? 

-Mina målsättningar inför det kommande året är väl att utvecklas som spelare men också att eventuellt ta en plats i A-truppen.

Dela gärna denna artikel med dina vänner