Namn: Robin Safari
Född: 2002
Familj: N/A
Bor: Stockholm

Vi har fått intervjua Robin Safari till vårt segment Ungdomskollen. Robin spelar för tillfället i Brommapojkarnas U17-lag. Robin berättar om året som varit och hans målsättningar för året 2018.

Du blev uttagen till P16-landslagslägret. Hur var den upplevelsen?

-Att bli uttagen till landslaget har varit en dröm för mig sedan jag var liten. Upplevelsen var fantastisk och man kände sig stolt över att få bära Sverigetröjan. Att bli uttagen till landslaget ser jag som en belöning över det hårda jobbet jag lagt ner med extra träningar osv.

Hur tycker du att förra året gick?

-Jag tycker att förra året gick bra, Mitt förra lag (AIK) kom tvåa i Gothia, jag kom med till utvecklingslägret och fick även göra två landskamper, men man ska aldrig vara 100% nöjd för man kan alltid bli bättre.

Du bytte från AIK till BP, får man fråga varför?

-Jag kände att BP var rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas som mest i och jag tycker att jag passar bra in i deras spelsystem. De har också under åren fått fram många duktiga spelare till elitfotbollen.

Du kommer spela för BPs U17-lag inför kommande säsong. Hur känns det?

-Det känns bra och jag tycker att det är på den nivån jag ska vara på just nu. Förhoppningen är att jag även snart ska spela i BPs U19 men det kommer inte att gå utan hårt jobb så året 2018 blir ett av de viktigaste åren i mitt liv.

Vad anser du är dina styrkor som spelare?

-Jag skulle säga att mina styrkor som fotbollspelare är att jag är farlig i djupet då jag är snabb, stark och för att jag vågar utmana 1vs1.

Vad är dina målsättningar för kommande året?

-Det är att förbättra mina utvecklingsområden så mycket det bara går men även bli bättre på det jag redan är bra på. Mina andra mål är att jag ska komma in i BP och vänja mig med miljön och spelsystemet så snabbt det bara går. Att hjälpa laget vinna så många matcher och turneringar som möjligt genom att göra många mål, assist och vara en bra lagspelare.

Dela gärna denna artikel med dina vänner