Namn: Gavin Sosa
Född: 2003
Familj: Pappa Eder, mamma Stephanie, lillebror Colin och lillasyster Savannah
Bor: Strängnäs

Vi har fått intervjua Gavin Sosa till vårt segment Ungdomskollen. Gavin spelar för AFC Eskilstuna och deras U16-lag. Han berättar om hans målsättningar för året.

Vem är Gavin Sosa?

-Jag är en lugn kille som älskar att spela fotboll och hänga med familj och kompisar. Jag går i årskurs 8 i Karinslundsskolan i Strängnäs.

När började du spela fotboll?

-Jag har alltid älskat fotboll sedan jag var liten och jag började spela fotboll tidigt i ett lag. Vid 4 års ålder började jag spela fotboll i bollskolan och vid 6-års ålder så blev det spel i IK Viljan. Jag har sedan dess fortsatt spela fotboll i Djurgården och nu är det i AFC jag spelar.

Varför blev det spel i Djurgården?

-Jag kände att jag ville utvecklas mer och därför blev det spel i Djurgården. Det var även tänkt att jag skulle flytta till min pappa som bor i Stockholm, dock så flyttade jag aldrig till Stockholm. Jag fortsatte spela i Djurgården men fick istället pendla till Stockholm ett flertal gånger i veckan under 1 års tid.

Nu spelar du dock för AFC, varför valde du att byta klubb?

-När jag fick höra att AFC skulle starta Elitlag i närheten så kändes det som en bra lösning. Att pendla 3-4 gånger i veckan till Stockholm tog en massa tid. Att istället pendla till Eskilstuna sparar mig så mycket tid. Därför föll valet på AFC.

Hur fick du en plats i AFC?

-Vi kanske var ca 60st som provtränade. Jag behövde bara göra en provträning med laget. Jag åkte hem efter träning och sätter mig på soffan och helt plötsligt får jag ett samtal av AFCs tränare som erbjöd mig en plats i laget. Det kändes skönt.

Vad är din bästa position på planen?

-Jag anser att min bästa position är som offensiv mittfältare. Jag är en kreativ och teknisk mittfältare som i den positionen som nr 10 kan tillföra laget en bra offensiv.

Vad är din målsättning för 2018?

-Målsättningen inför 2018 är att laget vinner ligacupen. Sen är det aldrig fel att göra många mål och assist. Det är alltid roligt att bidra till laget.

Dela gärna denna artikel med dina vänner