Namn: Kevin Duljaj
Född: 2001
Familj: Mamma, pappa och lillebror
Bor: Norrköping

Vi har fått intervjua Kevin Duljaj till vårt segment Ungdomskollen. Kevin spelar för IK Sleipner och deras U19-lag. Han berättar om hur han fick fick en agent samt som han berättar vad ett lärlingskontrakt är.

Vem är Kevin?

-Jag är en trevlig kille som gillar att få andra på bra humör. Att hänga med familj och vänner är något jag brukar gilla att göra på min fritid.

När började du spela fotboll?

-Min passion för fotbollen började ganska tidigt runt femårsåldern sedan dess har fotbollen varit prio ett för mig. Jag började spela i IFK Norrköping för att senare hamna i IK Sleipner där jag trivs väldigt bra.

Du spelar för IK Sleipner och har ett lärlingskontrakt med Sleipner, vad innebär det?

-Lärlingskontrakt innebär att jag får träna med a-laget och förmodligen spela någon match med dem under årets gång. Jag tillhör dock U19 laget där jag både tränar och spelar matcher kontinuerligt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Fotbollsmässigt är jag offensiv lagd och trivs bäst som mittfältare. Jag jobbar dock även på min defensiva sida. Jag gillar att utvecklas både individuellt och i grupp. Jag vill även passa på att tacka mina tränare Alen Abdic och Igor som gör det möjligt för mig att utvecklas varje träning.

Du har även en agent, vad gör han?

-Min agent, han ska se till att jag trivs i klubben jag spelar för. Hans andra uppgift är att hitta en annan klubb som kan vara bättre för mig och min utveckling. Han ser till att sköta allt runtomkring så jag kan fokusera på att spela fotboll.

Hur gick det till när du skaffade en agent?

-Vi hade en bortamatch i Örebro och han var där för att scouta spelare som spelade i Örebro. Jag kommer ihåg att vi förlorade den matchen med 7-1 och jag gjorde lagets mål. Jag verkar ha gjort ett gott intryck på honom då han tog kontakt med mig efter den matchen. Några dagar senare hade vi match mot Motala där jag gjorde två mål och därefter bestämde vi oss för att skriva på med varandra, jag hade även andra alternativ men han kändes rätt och det fungerar bra.

Vad är dina målsättningar för året?

-Jag har som mål att få så mycket speltid som möjligt med a-laget och försöka bli en startspelare där. Jag vet att jag har det lilla extra som krävs för att man ska ta det stora klivet in i seniorfotbollen i Europa.

Dela gärna denna artikel med dina vänner