Namn: Ouseynou ”Ozzy” Ceesay
Född: N/A
Familj: Mamma Ndaye, pappa Kemo och syskonen Ibrahim, Mama, Mourtada och Fallou.
Bor: Masmo/Vårby

Vi har fått intervjua Ouseynou Ceesay till vårt segment Ungdomskollen. Ozzy som han kallas är för tillfället i Turkiet och provtränar med Galatasaray. Han berättar lite om hur det går. 

Du är i Turkiet och tränar med Galatasaray, hur, känns det?

-Det känns helt fantastiskt om jag ska vara ärlig. Att stå här idag och att ha få möjligheten att få visa upp sig för en storklubb är något jag är extremt stolt över. För något år sedan trodde jag inte detta var möjligt men det visar att om man tror på sig själv och kämpar så kan man nå långt!

Hur hamnade du där?

-Jag hamnade här då jag jobbat stenhårt det senaste året och sen ordnande min agent Necmettin Celikhan och Star Sports International denna möjlighet samt som jag fått enormt med stöd av min tränare Jonah i IFK Tumba.

Vad har du fått för intryck av klubben och landet?

-Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och landet. Alla här är trevliga. Detta är väldigt nytt för mig, att få åka till ett land för att få spela fotboll varje dag! Jag har dock personer med mig som hjälper mig med vissa saker så att jag endast kan fokusera på att spela fotboll. Jag har inte hunnit se jättemycket av landet men av det jag sett så är det fint.

Hur har det gått hittills?

-Hittills har allt gått bra, det var dock en omställning att spela på naturgräs då jag är van att spela på konstgräs i vanliga fall. Det kändes dock som om jag kom in i det snabbt och det har rullat på bra hittills!

Vad är skillnaderna fotbollsmässigt tycker du?

-Det är skillnader jämfört med hur vi spelar fotboll hemma i Sverige. De rullar bollen väldigt mycket i laget, här tjongas det inga bollar. Det är mycket bollinnehav och de är väldigt fysiska av sig. De är starka och det smäller på ordentligt i närkamperna!

Dela gärna denna artikel med dina vänner