Namn: Milan Hussein
Född: 2000
Familj: N/A
Bor: Bro

Vi har fått intervjua Milan Hussein som för några veckor sedan var i Portugal och tränade med Vitoria SC i Guimares. Han berättar om den upplevelsen.

Du var för några veckor sedan i Portugal och tränade med Vitoria SC, hur kändes det?

-Det kändes bra och det var skönt att veta att man håller samma nivå som spelarna i en av de bästa akademierna i Portugal.

Hur hamnade du där?

-Jag hamnade där genom att de såg ett av mina youtube klipp, och därefter kontaktade de min agent som löste allt runtomkring det hela.

Vad fick du för intryck av klubben och landet?

-Det är en bra klubb med väldigt bra förutsättningar då de satsar starkt på sin ungdomsakademi och även har ett lag A-lag i högsta ligan. Det är ett fint land med bra väder!

Hur var träningarna därborta?

-Träningarna var över två timmar långa med hög intensitet. Mycket possessionspel och matchliknande övningar. Den stora skillnaden jämfört med Sverige är tempot och intensiteten, det smäller mycket mer i närkamper men annars är det inte så mycket som skiljer från den svenska fotbollen.

Vad tar du med dig från provspelet?

-Det jag tar med mig från resan är nya erfarenheter från en annan fotbollskultur och hur ett eventuellt proffsliv skulle kunna se ut.

Vi har även fått intervjua Milans agent Kim Eriksson.Du har många klienter, varför blev det Milan?

-Milan sticker ut med sitt psyke. Finns få som är så hängivna och beslutsamma som han, han skulle gå genom eld för sitt lag och sina tränare. Han springer för 2 gubbar på planen.

Hur tycker du att Milan presterade under provspelet?

-Det var tufft med många pass och mycket längre träningar än hemma i Sverige. Milan gjorde det mycket bra och tränarna tyckte mycket om honom.

Vad kan han ta med sig från denna resa?

-Jag tror att det viktigaste för honom var att se hur ett eventuellt proffsliv kommer att se ut och att det inte är en dans på rosor. Man måste kriga varenda minut på planen för att lyckas i en konkurrenskraftig miljö.

Dela gärna denna artikel med dina vänner