Namn: Hussein Al-Thalimi
Född: 2002
Familj: Mamma Nadea, pappa Qasem, tre systrar och en lillebror
Bor: Finspång

Vi har fått intervjua Hussein Al-Thalimi till vårt segment Ungdomskollen. Hussein har inför säsong bytt till spel i IFK Norrköping och berättar mer om det.

Vem är Hussein?

-Jag är en väldigt glad och fokuserad kille som bor i Finspång, en liten stad utanför Norrköping. Jag försöker fokusera på vad jag själv gör istället för vad andra gör både på plan och utanför. Jag gillar att umgås med familj och vänner på min fritid.

När började du spela organiserad fotboll?

-Jag började spela fotboll på gatan med min brölle Kelly, vi var ute varje dag och spelade. Vi spelade väggen och tränade på att kicka, tricksa och annat. När jag var 7 eller 8 år så började jag spela för Finspångs fotbollsklubb. Jag spelade där tills i år då jag valde att byta lag till till IFK Norrköping.

Varför bytte du till IFK Norrköping?

-Jag blev uttagen till lägret i Halmstad och efter det fick jag chansen att prova på och testa med dem. Efter testperioden fick jag en plats och det kändes bra och då valde jag att byta. Det är en bra möjlighet för mig att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare.

Vad är din favoritposition?

-Jag har spelat på många olika positioner under åren så när jag vänjer mig med en position så brukar den faktiskt bli en ny favorit. Just nu så spelar jag som anfallare och då är det min favvoposition berättar Hussein.

Vad är dina styrkor som spelare?

-Jag skulle säga att mina bästa styrkor är att jag är en spelare som kämpar och sliter. Jag ger mig aldrig och skapar många chanser för både mig själv och andra. Jag anser mig även ha en bra teknik och ett bra skott.

Vad har du för målsättning under året?

-Då jag precis bytt lag inför säsongen så är mina målsättningar under året att jag ska anpassa mig efter hur IFK spelar. Att bli van med det spelsättet är viktigt. Jag är ju anfallare och jag har som målsättning att under året att göra många mål och vinna många viktiga matcher med laget. Gör jag det så kommer jag kanske få större utmaningar till nästa säsong och då menar jag stora utmaningar och det är bara Gud som vet vad jag har framför mig.

Dela gärna denna artikel med dina vänner