Namn: Kevin Lidin
Född: 1999
Familj: N/A
Bor: Italien

Vi på fotbollslivet.se har fått intervjua Kevin Lidin som spelar fotboll i Italien. Kevin berättar om hur han hamnade i Italien och även hur hans säsong varit.

Vem är Kevin?

-Jag är en glad och utåtriktad kille som kommer från Lund och som älskar att spela fotboll.

Du spelar för tillfället i Italien, hur hamnade du där?

-Jag fick chansen att spela Italiens största ungdomsturnering (Viareggio cup) med AC Pisa. Jag gjorde en riktigt bra turnering där vi mötte Sassuolo, Bologna FC och PSV Eindhoven. Därefter hade jag några klubbar som var intresserade men valet föll på Pisa eftersom det var A-lagsfotbollen som lockade.

Vilka lag spelade du för innan du åkte till Italien?

-Min moderklubb är Lunds BK där jag började väldigt ung som knatte, vid 10 års ålder bytte jag till Malmö FF. Efter 5 år i Malmö valde jag att gå tillbaka till Lund eftersom de var väldigt tuff konkurrens i MFF. Efter 3 år i Lund gick jag vidare till AC Pisa i Italien, efter ett halvår i Pisa är jag nu på lån till Bologna FC.

Hur skiljer sig Italien från Sverige rent fotbollsmässigt?

-Fotbollsmässigt är det väldigt stor skillnad på det italienska och svenska spelet, det är svårt att föreställa sig hur mycket taktik det är i Italien, nästan som en annan sport. I Sverige får man lira mycket friare.

Hur har du hanterat omställningen, dvs vara utan familj och vänner?

-Såklart har det varit lite tråkigt att lämna vänner och familj. Men jag har ju drömt om att bli proffs sen jag var liten så jag var inställd på att man får offra vissa saker för att följa sin dröm.

Säsongen lider mot sitt slut, hur tycker du säsongen varit?

-Det har varit en säsong som gått både upp och ner, jag har inte riktigt fått den speltiden jag förväntat mig och som jag tycker jag förtjänat. Jag har dock fått träna med Bolognas A-lag vilket varit en mycket lärorik erfarenhet. Det har varit häftigt upplevelse att få träna med spelare som bl.a. Rodrigo Palacio och känna att man höll nivån och gjorde bra ifrån sig.

Dela gärna denna artikel med dina vänner