Rogers reflektioner…

Här kommer några personliga reflektioner över VM så här långt då två grupper spelat klart första omgången:

Hittills har VM varit väldigt schysst. 4 matcher, 10 gula kort. Ytterst få filmningar, men väl några förstärkta situationer… Suarez, Ronaldo och Pepe få leda ligan över spelare som förstärkt situationer. Suarez som ”rullar” extra, Pepe som får en armbåge mot halsen och tar sig för pannan och Ronaldo som inte gör mycket för att hålla balansen vare sig vid straffen eller frisparken. Dock ska sägas att både Ronaldo och Suarez hade fått avblåsningarna med sig utan att överdriva medan Pepe borde haft det men inte fick det. Men visst är det lite konstigt är det att en spelare som gör 3000 sit-ups om dagen inte har bättre balans…
Kan VAR (videogranskningen) vara en avskrämmande faktor?

29 hörnor hittills och inga mål direkt efter slagen hörna….(Ryssland gjorde mål på inlägg strax efter hörna). Jag är inte förvånad. Hur kan det vara ok att omfamna eller ha händerna rakt ut för att stoppa motståndarna? Dags för bandyhörnor med alla försvarare på mållinjen….?

2 frisparkar direkt i mål är en positiv överraskning. Dock borde Saudiarabiens målvakt räddat mot Ryssland. Ronaldos mål är bara att applådera.

Spanien och Uruguay har gjort varsitt mål på frisparkar som inte skjutits på mål utan varit inlägg eller variant. Positivt men inte helt oväntat.

VM:s ”bästa” citat hittills från SVT-studion: Den stora skillnaden på Ronaldo idag och för 10 år sedan är åldern….

De Gea på väg att förlänga med United, då gör han VM:s största blunder hittills. Ronaldo får strax innan matchen veta att han dömts till villkorligt fängelsestraff i två år och 190 miljoner i böter men gör hattrick. Hyggligt psyke på den killen….Undrar varför domen föll just idag och inte i morgon eller nästa vecka. Tror spanjorerna ville få honom ur balans.

13 mål på fyra matcher ger ett bra snitt… Över förväntan. Dock kan man säga att det ännu inte blivit ”normala" 2-4 mål ännu i någon match. 5-0, 1-0, 1-0, 3-3.

Varför varför varför ska vissa spelare dra upp strumporna ovanför knäna? Hade dom haft olika färg på strumporna hade dom sett ut som Pippi Långstrump.
Fotbollsstrumpor ska vikas ner så de inte passerar knäna.

Dagens skämt

-Vad borde De Gea önska sig omedelbart?
-En dammsugare såklart, så han kan hålla målet rent resten av VM…

Tips inför lördagsmatcherna:

Frankrike krossar Australien i första matchen, typ 6-0. Resterande tre matcher blir målfattiga och inte mer än tre mål sammanlagt.

Dela gärna denna artikel med dina vänner