Skön svensk seger…

Snart dags att summera först rundan av detta VM. Tycker det är svårt att veta vart man har vissa lag då man inte vet hur bra motståndet egentligen var, eller var det premiärnerver? De lag som underpresterat mest är Frankrike, Tyskland, Brasilien, Argentina. Frankrike vann förvisso sin match men jag förväntar mig mer av dom då de är mina favoriter att vinna hela VM. Tysklands förlust är den stora skrällen. Ett kryss hade man kanske kunnat köpa men förlust – nej. Dock ska sägas att Mexico var en stor positiv överraskning. De nämnda sydamerikanska lagen spelade stundtals ok men inte mycket mer.

Bästa match hittills är Spanien – Portugal. Den innehöll det mesta och 6 mål och en Ronaldo som visade sin mentala styrka. Några timmar innan match får han veta att han dömts till två års villkorligt fängelse och 190 miljoner i böter, sen går man ut och sätter tre mål, varav det sista på frispark med bara minuter kvar. Så gör bara en världsspelare.

Mest imponerad är jag nog annars av Kroatien tätt följt av Belgien. Och hur bra är Ryssland egentligen? Var det Saudiarabien som var usla eller har Ryssarna något på gång? England såg farliga ut en halvlek då de skapade fruktansvärt mycket, sen hände inte så mycket förens Kane visade sin målfarlighet i 91:a och frälste landet, rättvist.

Schweiz, Serbien och Mexico är stora positiva överraskningar så här långt, och hur bra är Uruguay?

Vet inte om jag tycker Sverige gör någon kanonmatch mot Sydkorea, då det är svårt att säga hur bra motståndet var, men visst var det bättre än jag trodde på förhand. Granqvist hyllas, men han var riktigt illa ute några gånger då han visade sin svaghet i löpduellerna. Men han har ett stort hjärta och straffen kändes hur säker som helst. Berg måste sätta chanserna framöver om vi ska ta fler poäng. Sämst var Forsberg. Visst var han hårt tagen men det får man räkna med och det måste man klara av bättre som lagets stjärna. Han verkar sakna allt självförtroende. Tycker nog Victor Claesson var piggast annars. Pontus Jansson förtjänar också beröm med tanke på inhopp med förhållandevis kort varsel.

Många säger att vi räddades av VAR, men jag tror domaren hade blåst straff om inte VAR hade funnits. Den kändes klar redan då det hände. Sverige måste vara det lag som slagit flest långbollar hittills i VM…Tycker Sverige såg slitna ut på slutet och då sprang vi inte mest av alla lag, inte ens mer än Sydkorea. Tror inte vi får springa mindre mot Tyskarna…

Avslutar idag med några listor:

Bäst hittills:

1.Kroatien
2.Belgien
3.VAR

Sämst hittills:

1. Saudiarabien
2. Tyskland
3. Det eviga blåsandet till försvarande lags fördel.

Bubblare: 

Hård konkurens mellan Hanna Marklund (expertkommentator i TV4) och de spelare som drar fotbollsstrumpor ovanför knäna samt regelboken. Återkommer med den längre fram i VM… Får inte glömma De Geas tavla vid 0-1 målet mot Portugal.

Positiva överraskningar

1. Mexico
2. Schweiz
3. Inga 0-0-matcher

Bubblare: Inga röda kort ännu, minskat filmande och domarna.

Dela gärna denna artikel med dina vänner