Hela idrottsvärlden skrattar!

-Många fantastiska prestationer, vackra mål och fantomräddningar drunknar och försvinner långt ner i djupet för att ge plats åt det alla pratar om under detta VM, nämligen det överdrivna skådespeleriet. Det är väl nästan bara Emil Krafth som fått läkarvård på planen när ens lag ligger under. Då tål spelare oftast de mesta och flesta smällar. Men om man leder matcher, gör man allt för att tiden ska gå, sätta press på domare, få ner tempo och störa matchrytmen. Själva filmandet har minskat med VAR (videogranskningen) men istället har fokus flyttats till spelet mot domaren i samband med frisparkar.

-Sverige straffas med 600 000 kr i böter för otillåten ”extra utrustning” som ingen vanlig människa tänker på. Andra lag blir straffade för att en supporter har en otillåten banderoll eller för att spelare som vill hylla sitt ”ursprungsland” när man gjort mål. Men att skälla på domare i tre minuter efter en straff, sparka sönder straffpunkten för att försvåra för straffskytten, ligga kvar och grina på marken som en liten bebis för att fördröja tid, det är ok…. Kan någon förklara varför dem inte straffas?

-Just nu skrattar en hel idrottsvärld åt mesiga fotbollsspelare ledda av Neymar och Suarez (de har faktiskt gått förbi Ronaldo i detta VM). På sociala medier handlar det om att hitta roligaste Neymarskämten, inte de vackra målen, räddningarna, finterna eller tavlorna. Jag kan knappt påminna mig att jag sett några sådana klipp alls. FIFA, UEFA, SvFF m.fl. måste börja agera. Vart tog Fair Play vägen? Anamma de regler som finns och inför nya regler som ger lirarna utrymme och straffar de som försöker fuska, fördröja och förstöra. Det kan inte vara svårt. Det är bara en viljefråga…

-Det stör mig att också att jag själv börjar en krönika med detta när vi är framme vid semifinal. När vi borde hylla Frankrike, Belgien, Kroatien och England för deras sportsliga insatser och hur Sveriges bragdartade VM tog slut mot ett bättre lag i form av England. Visst vill man alltid ha mer men vi har överpresterat. Ta spelare för spelare och titta på vilka klubbar de tillhör och i många fall vilken status de har i den klubben så undrar man fortfarande hur vi ens kom dit. Grymt jobbat av Janne och gänget men vi kom till en punkt där ”råmaterialet” var för svagt. England var bättre på så gott som alla platser.

Fortsättningen av VM…

-Jag stack ut hakan innan åttondelsfinalerna och sa att vinnaren av England – Colombia spelar VM-final mot Frankrike. Det tipset får kvarstå. Innan VM sa jag att Frankrike skulle vinna finalen mot Belgien, nu möts de i vad jag tycker är den ”moraliska finalen” i detta VM. Den som vinner den matchen får dessutom en extra vilodag vilket inte kan vara en nackdel när det är dags för finalen. Vinnaren av Frankrike – Belgien vinner således hela VM. England är tunga att möta och det känns som Kroatien börjar krypa på knäna. De har imponerat långa stunder men tyvärr tror jag England är för massiva. Om inte annat har de fasta situationer att luta sig tillbaka på.

-Det man kan konstatera är också att man inte kan bygga ett lag runt en megastjärna som Ronaldo, Neymar eller Messi i detta VM. Det blir för enkelt för motståndarlagen att ta bort dessa och då faller deras spel. Ungefär som Sverige med Zlatan… Lagen behöver flera potentiella matchvinnare och det är där de återstående lagen varit starkast.

Tips

-Mitt återstående tips blir Frankrike – Belgien 2-1, England – Kroatien 3-1. Belgien - Kroatien slutar 3-0 i bronsmatchen och i finalen slutar Frankrike – England 1–1 och Frankrike vinner efter förlängning med 3-1. Frankrike har uppåtform och växer mer och mer i turneringen. Man kan göra mål på många olika sätt. Flera bra skyttar från distans, Griezmann och M´bappe som har speeden, Varanne, Pogba och Girouds huvudspel skapar farligheter vid fasta situationer och så har de Kanté som gör alla andra bra. Alltid rätt i position, alltid spelbar och slår sällan bort en passning. Håll ett extra öga på honom. Dessutom tror jag Frankrike lärde sig mycket av EM på hemmaplan för två år sedan och sopar hem detta.

Dela gärna denna artikel med dina vänner