Namn: Oliver Alshammar
Född: 2003
Familj: Mamma, två bröder och en syster
Bor: Strängnäs

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Oliver Alshammar som spelar för Assyriska FF. Han berättar om hur han tränat hårt under sommaren för att göra en bra höstsäsong.

Snart börjar höstsäsongen, hur hårt har du tränat under sommaren?

-Jag har tränat på bra, tränat mycket i Sverige, när jag var hemma så körde jag egen fotbollsträning varje dag. Jag hade även några grabbar från laget som jag tränade med samt som jag hade individuellt inriktad träning med min tränare Nick. Jag har precis kommit hem från semestern och under semestern blev det mest löpning och gymmet. Jag har dock sprungit runt med en boll vart jag än gått!

Vad är målsättningen för hösten?

-Min personliga målsättning är först att göra debut i U19 som jag själv tror är nära att hända. Jag hoppas såklart att börja spela där mer och mer och till sist hoppas jag på att jag kanske får göra någon träning med A-laget. Lagets målsättning är att vara kvar i U17 Allsvenskan. Som alltid så hoppas man på att göra så många mål och assist man kan för att hjälpa laget.

Vad är din favoritposition?

-Min favoritposition är högerytter sedan finns det många positioner som är roliga att lira på som tex offensivmittfältare, anfallare och vänsterytter såklart. Jag anser mig kunna lira på de flesta positioner, som i ligacupen spelade jag mycket ytterback och gjorde det riktigt bra tycker jag. Jag bryr mig egentligen inte vilken position det blir utan det viktiga är att vart jag än spelar så kommer jag göra allt för att laget ska vinna.

Vad är dina styrkor som spelare?

-Mina främsta styrkor enligt mig är min snabbhet, min förmåga att våga utmana och ta sig förbi motståndare. Jag är även tvåfotad och jag har fått höra från många tränare att jag är ganska all-round och bra på det mesta. Jag är en spelare som kämpar hela tiden och alltid vill vinna.

Vad kommer du tillföra ditt lag?

-Jag kommer tillföra mycket offensivt, då jag kommer skapa många lägen och det tror jag kommer resultera i mycket mål och assist. Utan att låta arrogant så kommer jag göra mina medspelare bättre för att jag är väldigt osjälvisk på plan och det är nog därför jag gör mål och assist.

Dela gärna denna artikel med dina vänner