Namn: Bintou Bangoura
Född: 2004
Familj: Mamma, pappa, lillasyster och lillebror
Bor: Fisksätra

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Bintou Bangoura som vann Gothia Cup med sitt Hammarby för några veckor sedan. Hon berättar om den upplevelsen och även hur hon började spela fotboll.

Kan du berätta lite mer om vem Bintou är?

-Jag är en 14-årig tjej med mycket energi som brinner för fotbollen och har stora drömmar. På fritiden gillar jag att vara ute med familj och vänner men också att ta de lugnt.

När och hur började du spela fotboll?

-Fotbollen har alltid varit en del av mitt liv. Jag har alltid spelat med min pappa sen jag var liten men jag började spela i ett lag när jag var 5 år gammal och då med ett år äldre som jag fortfarande gör än idag.

Du vann Gothia Cup under sommaren, hur var den upplevelsen?

-Ja, vi vann Gothia Cup vilket är helt sjukt! En av drömmarna som vi som lag kämpat så hårt för. Gothia Cup är en otrolig upplevelse även om man inte vinner. Att få göra det man älskar varje dag, tillbringa drygt en vecka med sitt lag. De är obeskrivligt. Inställningen vi hade var att vinna och det gjorde vi. Den krigarinsats vi gjorde tillsammans för att nå finalen var lika obeskrivlig som att vinna Gothia cup. En obeskrivlig upplevelse med mitt lag som jag saknar. Bara en massa glädje!

Vad är dina styrkor som spelare?

-Mina styrkor som spelare skulle jag säga är att jag är stark, har bra avslut och speciellt från längre distanser. Jag vill alltid framåt och har en bra spelförståelse. Jag ger alltid 100% för att utvecklas och slutar inte förens jag gjort mitt jobb samtidigt som jag är en lagspelare.

Vad är dina målsättningar inför hösten?

-Målsättningarna för hösten är att ha en mycket varierad träning för att bli en bättre fotbollsspelare. Sedan är det viktigt att tro på sig själv för att kunna fortsätta utvecklas och nå mina större mål. Det är bara att köra hårt varje träning och ha ett fokus på att bli bättre och till slut kommer jag att utvecklas.

Dela gärna denna artikel med dina vänner