Namn: Richie Omorowa
Född: 2004
Familj: Mamma, pappa tre systrar och en bror
Bor: Akalla

Vi på Fotbollslivet.se fick rekommenderat att vi borde intervjua Richie Omorowa, vilket vi gjort. Han berättar lite kort om hur han började spela fotboll samt vad hans styrkor som spelare är.

Vem är Richie? 

-Jag är en kille som gillar att spela fotboll, kolla fotboll och även att diskutera fotboll. Förutom fotbollen så gillar jag att hänga med kompisar. Jag gillar att chilla helt enkelt samt som jag tycker om att skämta!

När och hur började du spela fotboll?

-Jag började spela fotboll när ja var 4-5 år i Akropolis IF sedan bytte jag till Kälvesta IOF och har sedan 2013 spelat i AIK. När jag var yngre så såg jag min kusin Christian Kouakou spela och efter det så ville även jag börja spela. Han är den som har lyckats och han fick mig att vilja bli som honom. Han är min idol och jag försöker lära mig så mycket som jag kan från honom.

Varför spelar du fotboll?

-Jag tycker det är roligt självklart och jag hoppas en dag att kunna ha fotbollen som ett yrke. Jag tror och hoppas bli bättre än min kusin Christian. När jag lägger skorna på hyllan en dag så hoppas jag att mitt namn ska betyda något!

Vad är dina styrkor som spelare?

-Jag anser att mina styrkor är min explosivitet, jag är överlag väldigt snabb. Jag är stark i närkampsspelet samt som jag är duktig på huvudspelet.

Vad är din favoritposition?

-Jag tycker mest om att spela som anfallare men tycker det är ganska roligt att även spela som yttermittfältare också.

Dela gärna denna artikel med dina vänner