Namn: Alyas Ismail
Född: 2002
Familj: Mamma, pappa, fyra syskon
Bor: Malmö

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Alyas Ismail som för någon vecka sedan var i England och provspelade för Manchester City. Han berättar om den upplevelsen samt vad han tar med sig från det.

Du var och provspelade med Man City, hur var den upplevelsen?

-Upplevelsen var det bästa jag gått genom under mina 16 år i livet, eftersom det är detta jag lever för och sedan när man kommer till ett proffesionellt lag så förstår man hur det egentligen ser ut. Jag fick en tydligare bild på vad som krävs för att lyckas och bli en fotbollsspelare.

Hur fick du chansen att provspela där?

-Jag vill inte gå in för djupt i det men kortfattat så fick jag fick chansen via en man som visade att jag kunde ta mig in i detta och jag tog chansen.

Vilka skillnader var det på träningen där jämfört med här hemma?

-Kvalitén där var högre, de satsar mycket på ungdomarna, på planerna och en massa annat runtomkring. Vi hade liksom träning 1,5 timme och senare hade vi teorilektioner om hur vi skulle spela och vad som är bra för oss. Man kan säga att det är teori två gånger om dagen, här har vi träning sedan inget mer. Vi har inte de förutsättningarna i Sverige.

Vad tar du med dig från provspelet?

-En massa saker egentligen, hur jag ska röra mig på planen, hur och vad jag ska träna och teorilektionerna om själva taktiken.

Dela gärna denna artikel med dina vänner