Namn: Hanna Ekengren
Född: 2002
Familj: Mamma, pappa, bonuspappa, lillasyster och en tvillingbror
Bor: Stockholm

Vi har fått intervjua Hanna Ekengren som tillvardags spelar i AIK. Hon berättar om den sista landslagssamlingen hon var på samt vilka erfarenheter hon tar med sig från det till sitt klubblag.

Du spelade landskamper med F02 landslaget för ett tag sen, hur var den upplevelsen?

-Ärligt talat gick denna samling tyvärr inte så bra för mig ute på planen vilket känns tufft eftersom det var sista samlingen inför uttagningen till EM-kvalet. Att få träffa alla spelarna är något jag älskar, vi har från första början alltid varit en bra grupp. Det är alltid kul att bli uttagen till landslaget såklart, speciellt när vi mötte Norge för ungefär ett år sedan (första landskamperna i Hamar), och det var kul att få se lagets utveckling. Det var även roligt att också få se många av Norges spelare eftersom man ändå analyserat dem matcherna i Hamar i efterhand. Upplevelsen i sig var väldigt härlig, vi bodde väldigt fint och ledarteamet gav oss extremt bra förutsättningar samt väldigt roliga dagar!

Hur mycket speltid samt vilka positioner spelade du på?

-Jag skulle väl säga att jag spelade en ca 35 minuter i den första matchen och ca 60 minuter i den andra. Jag spelade både i positionerna 9 och 10 och föredrar egentligen inget mer än det andra. Jag tycker att det är väldigt olika för mig vilken spelartyp jag är från dag till dag faktiskt.

Hur skiljer sig tempot och kvalitén jämfört med ditt eget lag?

-Det är en ganska stor skillnad. I landslaget jobbar vi mer med taktik och många baktankar medan i klubblaget är det mest vi själva som får göra själva processen i att få fram lösningarna. Vi diskuterar alltså mer under träningstiden vilken blir en anledning till att tempot dras ner automatiskt jämfört med landslagsträningarna. Men såklart har vår F19 trupp många väldigt begåvade spelare, vi har ju lyckats säkra oss inför F19 SM-slutspel i år. Det är många spelare med landslagsmeriter och alla har iallafall tillhört stadslaget som i nuläget är aktuella för spel.

Vad tar du med dig för erfarenheter från landslaget?

-Massvis, som sagt så går ledarna igenom mer taktiskt på teori som vi inte har på samma sätt inom klubblaget och inte heller lika ofta på NIU heller. Det gör att jag lyssnar lite extra eftersom det är väldigt givande att ta med sig det till hemmaplan både för mig själv men också att dela med till dem andra i laget.

Dela gärna denna artikel med dina vänner