Namn: Casper Widell
Född: 2003
Familj: Mamma, pappa, bror och syster
Bor: Landskrona

Vi har fått intervjua Casper Widell som för några veckor sedan var på landslagssamling med P03 landslaget. Han berättar om sina erfarenheter som han tagit med sig hem och till hans egna lag. 

Du kom tillbaka från landslagsspel för någon vecka sedan, hur känns det?

-Det känns faktiskt skönt om jag ska vara ärlig. Jag är oerhört nöjd och stolt över att ha gjort 4 landskamper sammanlagt!

Hur mycket speltid samt vilka positioner spelade du på?

-Jag spelade ca 60 minuter som mittback, vilket är min vanliga position i klubblaget med. Det är en bred trupp med mycket konkurrens så det gäller att man presterar hela tiden.

Hur skiljer sig tempot och kvalitén jämfört med ditt eget lag?

-Tempot är högre med landslaget, allt går lite snabbare och man måste tänka snabbare och veta tidigt vad man ska göra med bollen innan man får den. Kvalitén på spelarna är högre eftersom att de har kallat de bästa i Sverige så det är mycket hög kvalité på spelarna som man har runt om sig.

Vad tar du med dig för erfarenheter från landslaget?

-Jag kommer ta med mig så mycket jag kan för att bli så bra som möjligt. Men det viktigaste som jag tar med mig är nog att fokusera på nästa aktion hela tiden. Att inte sluta jobba tills anfallet är över etc.

Dela gärna denna artikel med dina vänner