Namn: Simon Andersson
Född: 2001
Familj: N/A
Bor: England

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Simon Andersson som blivit ungdomsproffs i England och klubben Brentford FC. Han berättar om hur den upplevelsen varit hittills.

Du har nyligen flyttat och blivit Ungdomsproffs i England, hur känns det?

-Det är en barndomsdröm som gått i uppfyllelse! Att få vara fotbollsproffs i England är en fantastiskt rolig känsla och det är kul att få göra det jag älskar mest på den här nivån!

Varför blev det Brentford FC?

-Att det blev just Brentford är för att det är en klubb som är på väg framåt i en hög fart med många bra visioner. Detta känns som ett lagom stort steg för mig.

Vad är skillnaderna om du jämför med hur du hade det hemma i Sverige?

-Egentligen skiljer sig allt då jag lever helt ensam utan familj och vänner för första gången i mitt liv. Bara det har varit en stor omställning men något som blir lättare för varje dag. Sen att jag spelar med spelare från alla delar av världen är också en stor skillnad och självklart även kvalitén på fotbollen.

Vad är det roligaste med flytten till England och Brentford?

-Det roligaste med flytten är att jag får spela fotboll varje dag och har alla möjliga förutsättningar runt om mig för att utvecklas och bli så bra som möjligt.

Det är snart dags för landslagsspel, hur känns det?

-Det är alltid en ära och otroligt kul att få spela med landslaget, det visar att man gör något bra och vi har alltid jättekul tillsammans. Nu är det en ny tränarstab också som tillträtt och det ska bli väldigt roligt att få träffa.

Dela gärna denna artikel med dina vänner