Namn: Lukas Johansson
Född: 2000
Familj: Mamma, pappa och syster Wilma
Bor: Nykvarn utanför Södertälje

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Lukas Johansson som spelar för Assyriska FF. Han berättar hur året varit för honom samt vad han utvecklats på mest under årets gång. Vi får även veta hans målsättningar inför nästa säsong.

Säsong är snart slut, hur har året varit för dig?

-Mitt år har varit väldigt bra, jag skadade mig i sista matchen förra året men jag rehabiliterade under jul och nyår och tillslut kom jag tillbaka lagom till säsongsstarten. Det har sedan dess gått väldigt bra. Jag har varit i U19 halva säsongen och efter sommaruppehållet har jag tränat med A-laget på heltid. Jag dock spelar fortfarande matcher med U19, och sitter på bänken i A-laget. Målet är att få några spelminuter innan säsongen är över.

Vad har du förbättrat under säsongen?

-Det jag har förbättrat väldigt mycket är mitt försvarsspel. Innan säsongen hade jag aldrig spelat mittback, men jag tycker att min utveckling under året på positionen har varit väldigt givande. Att gå från defensiv mittfältare till mittback är inte jättestort men det är en helt annan position som jag gillar.

Du har även under året skrivit på ett avtal med herrlaget för spel där inför kommande säsong. Hur var det upplevelsen?

-Att skriva på för Assyriska var väldigt kul, att få skriva på för klubben som jag spelat i sedan jag var 14 bast gör mig stolt och jag tror det blir ett bra steg för mig i min karriär.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?

-Inför nästa säsong ska jag jobba hårdare med min styrka och min fysik, samt att förbättra min vänsterfot så att jag kan lira bättre.

Dela gärna denna artikel med dina vänner