Namn: Ken Sema
Ålder: 23 år
Familj: Mamma, pappa, två systrar och en bror som även han spelar fotboll i Örebro.
Bor: Östersund

"Om inte du tror på dig självvem ska då tro på dig"

KEN SEMA

Fotbollslivet.se fick träffa och intervjua Östersunds Ken Sema. Han berättar hur karriären startade samt vilka hans bästa fotbollsminnen är.

När började du att spela fotboll?

-Jag är född och uppvuxen i Norrköping och jag började spela fotboll i IF Sylvia vid 5 års ålder. Vid 12 års ålder bytte jag till IFK Norrköping och spelade där tills jag precis hade fyllt 20. Under året 2013 blev jag uppflyttad till A-truppen efter att ha gått igenom alla ungdomslagen.

Det blev tyvärr ingen allsvensk debut för dig med ditt hemmalag?

- Tråkigt nog blev det ingen allsvensk debut för mig med Peking utan jag blev istället utlånad tillbaka till Sylvia som då spelade i div 1.

Var spelade du innan flytten till Östersund?

- Jag spelade för Sylvia under en säsong innan flyttlasset drog vidare till västkusten och Ljungskile SK. Där spenderade jag två säsonger innan det blev Östersunds FK som jag spelar för idag.

Att få spela i OS måste varit en höjdpunkt i karriären? 

-Det var otroligt stort att bli kallad till OS i Brasilien och något jag kommer ha med mig för resten av livet. Under hela mästerskapet fick vi spela mot stora nationer med många duktiga spelare som John Obi Mikel och flera andra.

Vad anser du är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Mina styrkor är min snabbhet, kvickhet, teknik och fysik skulle jag säga.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

-Jag har faktiskt några olika fotbollsminnen. Debuten i allsvenskan är en höjdpunkt då vi spelade mot Bajen på en fullsatt arena. OS i Brasilien var även det otroligt stort. Min första A-landslagsdebut var en upplevelse och nu senast mot Galatasaray var också en mäktig upplevelse. Att få spela inför deras kokande publik och arenan som kallas "Hell". Alla dessa upplevelser är något man får njuta av.

Du spelar i Allsvenskan och har spelat OS för Sverige. Vilket är ditt nästa steg?

-Jag har som alla andra drömmar med fotbollen. Jag vill nå så långt som möjligt och spela i någon av de stora ligorna. Man ska våga drömma stort och ha en tro på sig själv. För om inte du tror på dig själv vem ska tro på dig, berättar Ken!

Dela gärna denna artikel med dina vänner