Namn: Said Ali
Ålder: 38 år
Familj: Fru och 2 barn
Bor: Husby

Fotbollslivet.se fick träffa Said Ali som är aktiv i klubben Kista AIF som bedriver drive-in fotboll. Said berättar om hur föreningen startades och vad drive-in fotboll är.

Kan du berätta lite om dig själv?

-38 år gammal. Arbetar som el-lärare på ett gymnasium. Har fru och två barn. Fotboll är mitt största intresse och egentligen min enda hobby.

Hur kom du in i fotbollsvärlden?

-När jag växte upp så var fotbollen det enda alternativet i mitt hemland. Alla spelade fotboll så det var naturligt att även jag började med fotboll. När jag flyttade till Sverige så var det även fotboll som gällde. Jag har spelat för ett antal klubbar men sen också varit tränare för olika klubbar på olika nivåer och i olika åldrar.

Hur och varför startades Kista AIF?

-Vi startade Kista AIF under 2008 när en känd profil i området som hette Romario blev brutalt mördad. Vi kände vid det tillfället att vi ville erbjuda barn och ungdomar en sysselsättning. Vi fick reda på att man inte kunde hyra hallar eller planer utan att ha en förening. Så startades föreningen.

Ni bedriver drive-in fotboll, vad är det?

-Spontanfotboll som vi också kallar det bedrivs på helger under vinterperioden. Det betyder att man bara behöver komma ner och spela fotboll. Ingen föranmälan krävs utan det är bara att komma. Alla barn och ungdomar mellan 10-25 år är välkomna att spela.

Varför under helger?

-Vi hoppas att genom drive-in fotbollen kunna minska på spontankriminaliteten genom att sysselsätta barn och ungdomar med en aktivitet som de tycker är rolig.

Hur involverade är du i föreningen?

-Jag är ganska involverade då jag för tillfället är ordförande för föreningen. Jag hjälper mest till med att utbilda nya ledare samt som jag har kontakten med stadsdelen och Djurgårdens IF.

Vilka perioder bedriver ni drive-in fotboll?

-Vi har verksamhet mellan augusti-april. Vi tar uppehåll under sommarperioden. Det finns även andra föreningar som bedriver liknande verksamhet under sommaren.

Hur startades samarbetet med Djurgården och vad innebär det?

-De fick höra om vad vi gjorde ville hjälpa till. Därefter startades ett samarbete. Djurgården är en bra samarbetspartner då de hjälper till med utbildning av ledare, samt som de täcker alla kostnader vi har för planer/hallar.

Finns det några spelare från drive-In fotbollen som blivit proffs?

-Vi har några spelare som för tillfället spelar i div 1 och förhoppningsvis är på väg upp till Superettan. Den största profilen vi haft är Robin Quaison som nu är proffs i Tyskland och Mainz efter sejourer i AIK och Palermo i Italien. Han är ofta tillbaka och besöker området, vilket betyder mycket för barnen som bor här. De får en förebild att se upp till.

Dela gärna denna artikel med dina vänner