Namn: Robin Tihi
Ålder: 15 år
Familj: Pappa Simon, mamma Jenni, lillebror Kim och lillasyster Bianca.
Bor: Solna

Fotbollslivet.se fick Robin Tihi som tillvardags spelar för AIKs U16-lag, Robin berättar om hur han började med fotboll samt hur han balanserar fotbollsspelandet med skola och vänner.

Vem är Robin Tihi?

-Jag är en enkel kille som gillar att spela fotboll, spela tv-spel och hänga med familj och vänner. Jag spelar fotboll för AIKs U16-lag och går i Sverigefinska skolan som ligger vid Fridhemsplan.

När och hur började du spela fotboll?

-Min mamma tyckte att jag skulle börja idrotta och då blev det fotboll för vi bor i Huvudsta. Jag var 5 år gammal och började spela för Vasalunds IF och laget Vasalund Huvudsta. Jag spelade där fram tills hösten 2013, då jag bytte till AIK.

Hur många träningspass har ni i veckan?   

-Vi tränar fyra pass med laget och jag brukar träna 1-2 träningspass själv utöver de pass jag har med mitt lag. Hur många pass det blir beror på hur matcherna spelas under veckan.

Är det inte jobbigt med så många träningspass?

-Ja det blir många träningspass men det är roligt. För att utvecklas och bli bättre så måste jag träna och förbättra mina svaga punkter.

Hur hinner du med träning och skola?

-Det gäller att prioritera. Jag har det ganska lätt för skolarbetet men sen gäller det som sagt att kunna planera och prioritera allt.

Hur kan en vanlig träningsdag se ut för dig?

-Om träningen börjar 17.00 så åker jag direkt från skolan till träningen, vi har allt material på plats. Träningen är 90 min och jag är hemma vid ca 19.30 tiden. När jag kommer hem så brukar jag äta, göra läxor och sen har jag egentid innan jag ska lägga mig vid ca 22.

Hur ofta får du prioritera fotboll före vänner?

-Det blir ganska ofta men jag försöker träffa vänner under helgerna om möjligt men självklart försvinner det lite också. Fotbollen tar mycket tid och man hinner inte alltid träffa kompisar.

Hur känns det när du behöver göra det?

-Fotbollen går först för det är något jag valt att göra så det är inget konstigt alls.

Vad vill du uppnå med fotbollen?

Jag vill ta det så högt som möjligt och en dröm som jag haft sen jag var liten är att spela i en av de stora ligorna i världen. Sen vilken liga det är spelar ingen roll men någon av dem iaf.

Det är många olika förväntningar som ställs på dig, av dig själv, föräldrar, tränare, kompisar mfl. Det känns inte tungt någon gång?

-Mina egna förväntningar är ändå högre än vad andras förväntningar är på mig. Jag prioriterar mina egna förväntningar först. Andras förväntningar tynger inte mig på något sätt då.

Din närmaste målsättning måste vara att få spela i AIKs A-lag?

-Ja så är det. Vi har ett jättebra samarbete med AIK-A och det var två spelare lika gamla som mig som häromdagen fick träna med herrarna. Vi ser och pratar även mycket om hur herrarna tränar och spelar. Det är en målsättning som jag har!

Dela gärna denna artikel med dina vänner