Namn: Robin Holm
Ålder: 18 år
Familj: Pappa Mathias, mamma Arvan och lillasyster Linn.
Bor: Danderyd

Fotbollslivet.se har träffat Robin Holm som till vardags spelar för Vasalund U19 men som under sommaren varit i Thailand på provspel. Vi har pratat med Robin och fick veta mer om hur det hela gick.

När och var började du spela fotboll?

-Jag har alltid sparkat på en fotboll så länge jag kan minnas, men började spela fotboll i AIKs knatteverksamhet när jag var 5 år. Jag spelade även i AIKs Akademilag fram till 15-års åldern för att sedan byta till FC Djursholm där jag spelade i två år. Jag har sedan i vintras tillhört Vasalund IFs U19-lag.

Vilken position spelar du på och vilka egenskaper är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Jag spelar som central mittfältare, men kan även spela som anfallare och ytter. Mina styrkor är mitt tillslag, min snabbhet och att jag är en poängspelare.

Du var och provspelade för ett lag i Thailand, hur kom du i kontakt med dem?

-Jag blev kontaktad av en thailändsk journalist som ville skriva en artikel om mig. Den artikeln blev snabbt väldigt populär och väldigt många klubbar i Thailand började höra av sig till mig. Jag och min pappa blev kontaktade av en agent som hjälpte oss med allt och det blev tillslut Bangkok Glass som jag provspelade för i två veckor.

Varför Thailand?

-Min mamma är från Thailand och jag har därmed möjligheten att kunna ordna med ett thailändskt pass vilket gör mig attraktiv i Thailand så det är största anledningen till provspelet.

Det måste väl vara en dröm att få bli proffs och leva på fotbollen?

-Ja så är det men även att min släkt bor i Thailand gör det attraktivt samtidigt som jag verkligen gillar kulturen och folket. Sen har jag alltid velat bo där och framför allt kunna leva min dröm som en professionell fotbollsspelare på heltid.

Vad blev det av provspelet?

-Det blev lite svårt då tränaren blev sparkad efter första veckan vilket gjorde att den nya tränaren inte hann bedöma mig som det var tänkt. Förmodligen åker jag ner i vinter igen men ingen klubb är officiell och jag stänger inga dörrar för någon klubb!

Dela gärna denna artikel med dina vänner