Namn: Kenny Pavey
Ålder: 38 år
Familj: Sambon Danielle, barnen Jessica och Charlie
Bor: Solna

Fotbollslivet.se fick träffa och intervjua den tidigare SM-guld vinnaren Kenny Pavey. Kenny berättar för oss om karriären, hur den startade och hur han kom till Sverige.

Hur började din fotbollskarriär?

-Jag började spela organiserad fotboll när jag var 11år och spelade för en mindre klubb som hette Athenly. Jag gjorde det bra genom att göra många mål och vinna många individuella priser och blev vid 12 års ålder värvad till Millwalls akademi. Första säsongen i Millwall gick riktigt bra men efter det så stagnerade det lite för mig och jag fick tyvärr inget kontrakt med herrlaget.

Vad hände efter Millwall?

-Jag bytte till ett mindre lag som hette Sittingbourne där det var några personer som tidigare varit aktiva i Millwall vilket var bra för mig. Jag fick göra allt det klassiska som en ungdomsspelare på den tiden fick göra vilket var att putsa de äldre spelarnas skor, pumpa bollar och liknande. Jag fick visa att jag förtjänade allt jag fick. Jag gjorde det bra i Sittingbourne och blev uppvaktad av dåvarande Premier League laget Aston Villa och blev erbjuden ett provspel. Vid provspelet så gjorde jag bra ifrån mig vilket ledde till att de la ett bud på mig. Min dåvarande klubb nekade till budet vilket jag fick reda på via tidningarna.

Det måste ha varit tufft att inte få byta till Aston Villa?

-Det var väldigt tufft att hantera det och jag hade en tuff period efter det då jag tappade huvudet och förlorade fokuseringen på fotbollen. Jag var 17 år och väldigt ung så det var mycket känslor som snurrade i huvudet på mig under den perioden.

Hur hamnade du i Sverige?

-Jag fick frågan av personen som scoutade mig åt Aston Villa om jag var intresserade av att spela fotboll utomlands och självklart trodde jag att det skulle bli Italien, Spanien, Tyskland eller något annat stort fotbollsland. Det visade sig dock att det var Sverige och Ljungskile som var intresserade. Jag var i Sverige i ungefär en månad och gjorde mål i den första matchen som jag fick starta mot Kalmar. Jag åkte därefter tillbaka till England och fick förfrågan om jag ville komma tillbaka och spela igen och jag skrev på ett avtal med Ljungskile och blev kvar där i några år.
En rätt rolig grej med flytten till Ljungskile var att jag att åkte dit under sommaren när jag provspelade för dem. Det var fint med gröna skogar, mycket folk i stan och stränderna man kunde bada på. Jag tänkte för mig själv att det här är livet men när jag senare skrev på och kom tillbaka till Ljungskile så var det under vinter. Det var kallt och en massa snö överallt och inte en kotte ute på gatan och jag undrade vad jag hade gjort.

Du slutade spela fotboll i ett år, vad hände?

-Jag gjorde det bra i Ljungskile och blev erbjuden ett provspel hos Burnley som spelade i Championship på den tiden. Jag åkte över och gjorde ett bra provspel men de hade inte råd att köpa loss mig. Vi kom överens om att jag skulle komma över till dem när mitt avtal hade gått ut. Då blev laget degraderade och alla tränare fick sparken. Där och då kom ytterligare en tung period då jag faktiskt flyttade hem till England och började jobba som takläggare. Några månade senare får jag samtal av en David Wilson som då blivit tränare för Ljungskile och han frågade mig ifall jag var sugen på att börja spela fotboll igen. Mina polare sa att jag borde ge fotbollen en chans till och jag bestämde mig för att ge fotbollen en chans till. Det blev Ljungskile i ytterligare några år för att sedan packa väskorna och flytta till Stockholm och AIK. Jag är tacksam till Ljungskile då de tog hand om mig under de olika perioderna jag spelade för klubben.

Det blev några år i AIK?

-Ja det kan man definitivt säga då jag spelade för klubben i 8 år uppdelat på två sejourer. Under mitt första år kom vi på en andra plats och missade precis ett SM-Guld då Elfsborg vann det med 1 poäng före. Den största höjdpunkten var SM-guldet som vi vann 2009 på bortaplan i den sista omgången mot IFK Göteborg. Det var en helt magisk känsla speciellt med tanke på att vi låg under med 1-0 i halvtid och vänder och vinner matchen mot ett Göteborg som inte hade förlorat på hemmaplan under hela året.

Vilket är ditt bästa fotbollsminne?

-Det är SM-Guldet som jag tog med AIK under 2009.

Dela gärna denna artikel med dina vänner