Namn: Kim Eriksson
Ålder: 30 år
Familj: N/A
Bor: Söderort

Fotbollslivet.se har fått träffa Kim Eriksson som är grundaren av agenturen BlueW Agency som konsultar fotbollsspelare i allt från mental träning till rådgivning inför eventuella övergångar.

Vilka är människorna bakom BlueW Agency?

-Vi är två killar som arbetar på BlueW Agency. Kim Eriksson & Ludwig Granström.

När startades BlueW Agency?

-Vi är en nystartad agentur som endast är sex månader gammalt. Vi har dock varit aktiva inom fotboll i hela våra liv i de många olika yrkesområden som finns. Vi har sett fotbollen från alla dess olika vinklar.

Vad gör ni exakt?

-Vi är en nytänkande agentur som jobbar väldigt personligt med våra spelare men också med klubbarna och de olika agenturer vi har ett samarbete med. En av våra ledord är att vi lovar aldrig något, utan att vi tillsammans jobbar hårt och det är då vi når bäst resultat. Något annat som uppskattas av våra spelare är att vi aldrig låser våra spelare med årsavtal utan vi jobbar med en förtroendefull relation sinsemellan. Det innebär att vi inte kan sitta och rulla tummarna utan att vi måste anstränga oss för spelarna och klubbarna.

Varför behövs en agentur?

-Vi behövs för att ge fotbollsspelare den hjälp och guidning de behöver. Vi har mycket erfarenhet som vi kan hjälpa till med och kan förmedla. Vi tror att det är lättare att utvecklas rätt och lyckas som fotbollsspelare.
Vi behövs även för klubbarna för att de ska få en trygghet med en professionell agentur i en bransch som blivit en djungel sedan agentlicensen försvann. Det finns alltför många personer med fel intentioner där pengar är främsta syftet istället för att fokusera på rätt affärer för både spelare och klubbar.

Vad gör ni mer för spelarna?

-Vi hjälper de med allt från träning, mental coachning och att ta rätt beslut i karriären. Vår främsta egenskap som agentur är marknadsföring via sociala medier och dokumentation ut i vårt globala nätverk samt teoretisk träning för våra fotbollsspelare.

Hur många spelare/klienter har ni?

-I dagsläget har vi ca 10st spelare som vi hjälper och konsultar.

Hur får ni nya spelare/klienter?

-Oftast är det spelarna och deras familjer som kommer i kontakt med oss via någon i vårt nätverk som de känner. Vi brukar även få en del spelare som själva kontaktar oss via email/samtal. Vid enstaka tillfällen brukar vi även scouta blivande klienter.

Vilka olika länder har ni kontakter i?

-Vi har ett globalt nätverk och har kontakter i de nordiska länderna, några europeiska som England, Tyskland, Belgien, Holland, Frankrike, Italien, Spanien, Turkiet, Grekland men även USA, Asien mfl.

Ni hjälpte även till med Pawel Cibickis övergång till Leeds?

-Ja vi representerade Leeds som deras förmedlare i Pawel Cibickis övergång från Malmö FF till Leeds.

Vad innebar det egentligen?

-Leeds sportchef Victor Orta behövde en spelare med offensiv kraft och stor potential. Vi representerade Leeds i denna övergång och samarbetade med Nordicon Sport Management som representerar Pawel.

Dela gärna denna artikel med dina vänner