Namn: Armin Iranpak
Ålder: 28 år
Familj: N/A
Bor: Husby

Fotbollslivet har fått träffa Armin Iranpak och vi får veta hur hans fotbollsresa började samt hur han tillslut tog sig hem till Husby FF där han spelar idag.

Vem är Armin?

-Ja, det är en ung grabb på 28 år. Jag är en lugn kille men har samtidigt fett med energi. Tar det oftast lugnt på fritiden, spenderar gärna tid med familjen, softar hemma eller går ut och äter något gott med vänner. Jag älskar att resa så när jag får tillfälle passar jag på att resa.

Vad har du för yrke?

-Arbetar som tågförare i Stockholms tunnelbana. Ett mycket intressant yrke som är något jag rekommenderar alla att söka till.

När började du spela fotboll och i vilket lag?

-Redan som 5-åring. Då i Djurgården som hade lag i Kista. Men tyvärr så lades det laget ner redan efter några veckor så hela laget flyttades över till dåvarande Järva (idag Kista SC). Vi hade Ove som coach då och han är idag 23 år senare fortfarande aktiv i den föreningen. Han är en levande legend.

Varför spelar du fotboll?

-Jag har varit i olika klubbar och haft både framgångsrika perioder som sämre perioder men fotbollen är något som får mig att ” glömma allt annat ” och bara njuta av att springa runt på plan.

Vilka olika lag har du spelat för?

-Jag började min seniorkarriär redan när jag vara 16 bast och då spelade jag för Atletico Husby, det laget finns inte kvar idag. Året 2008 lämnade jag Atletico Husby och skrev över mig till Rotebro och spel i division 3, där spenderade jag fyra år. Därefter fortsatte karriären i två och ett halvt år i Österåker. Det blev även spel i Akropolis i två säsonger och även ett år i Sundbyberg. Nu har jag återvänt hem och spelar för hemmalaget Husby FF.

Hur hamnade du i Husby FF?

-Den frågan går det inte att besvara med ett enkelt svar utan där behövs ett långt svar. Jag började spela seniorfotboll i Atletico Husby. Jag var bara 16 bast då. Vi körde över div 8 och div 7 lag. Jag som var ung på den tiden såg att Atletico Husby blev så enat. Åldern hade ingen betydelse längre. Vi blev på riktigt som en stor familj. Jag saknade den känslan och jag har sen Husby FF grundats följt laget från sidan och alltid tänkt att jag en dag ska återvända hem. Jag var dock inte beredd att gå ner från div 1/2 till div 7 då jag fortfarande hade hopp om att någon klubb skulle höra av sig. Men år efter år så åkte jag på skador som satte stopp och de senaste 3 säsongerna har det varit mycket rehab. Jag bestämde mig för att skriva över mig till Husby FF då laget betyder mycket för mig.

Husby FF är mer än bara fotboll?

-Det är många föreningar där ute som brukar titulera sig som ” mer än bara fotboll ” men i Husby är det verkligen mer än bara fotboll. Det vi såg i Atletico Husby var hur fotbollen
enade hela orten och hur det blev ämnet man jämnt snackade om. Så har det även blivit med Husby FF.

Husby har förlorat en del fina vänner under de senaste åren?

-Ja vi har förlorat för många fina vänner de senaste åren och jag vet att laget grundades för att hedra vänner som inte finns hos oss idag. Jag själv har förlorat en anhörig så den betydelsen att man spelar för att hedra någon eller några som inte finns kvar är för mig så otroligt vackert att jag till varje pris vill ge allt jag kan på plan. Idag så har Husby FF 2 pojklag och att tänka tanken (citerar vår målvakt Alikalay nu) tänk dig när våra pojklag blir så pass gamla att de ska spela seniorfotboll. Istället för att de ska till olika klubbar så kan de spela för Husby FF. Med alla dessa saker i tankarna så var valet att spela för Husby FF en självklarhet.

Dela gärna denna artikel med dina vänner