Namn: Daniella Novakovic
Ålder: 21 år
Familj: Mamma, pappa och storebror
Bor: Solna

Fotbollslivet.se har fått träffa och intervjua Brommapojkarnas Daniella Novakovic. Hon berättar om hur karriären startade i AIK samt varför hon tog steget till BP och hur hon ser på det kommande året.

Du spelar för tillfället i BPs damlag men när och var började du spela fotboll?

-Jag började spela fotboll i AIK när jag var 6 år gammal. Där spelade jag fram tills förra året då jag gjorde min tredje säsong i A-laget. Jag hann med två säsonger i Allsvenskan och en säsong i elitettan.

Du valde BP inför denna säsong, du gick med andra ord ner en division, varför då?

-Då jag har haft en del skador tidigare var mitt största fokus att hålla mig skadefri och att få spela matcher kontinuerligt. Jag kände att BP hade en bra miljö för mig att få speltid samt fortsätta utvecklas.

Kan du livnära dig på fotbollen?

-Nej, det kan jag inte och därför pluggar jag heltid på Södertörns Högskola vid sidan om fotbollen. I augusti påbörjade jag termin 3 av 6. Jag jobbar även extra för att få ekonomin att gå runt.

Pluggande och fotbollen tar mycket tid men vad gör du när du har egen tid?

-Jag försöker umgås mycket med familj och vänner. När tillfället ges försöker jag åka till Nyköping där min kille Christian spelar fotboll för Nyköpings BIS.

Vad anser du är dina styrkor som fotbollsspelare?

-Mina starkaste egenskaper som fotbollsspelare skulle jag vilja säga är min teknik och min spelförståelse.

Vad är ditt bästa fotbollsminne?

-Jag måste nog säga att det är hela vägen tillbaka till 2012, då jag tog guld i Gothiacup med AIK.

En bra och lyckad säsong av dig kan man tycka?

-Absolut, jag är nöjd med min säsong, både spelmässigt men också resultatmässigt.

Även en bra säsong av laget som blev seriesegrare?

-Inför i år var vi i stort sett ett helt nytt lag med spelare som aldrig spelat med varandra tidigare. Men jag tycker att vi anpassade oss, och lärde känna varandra snabbt. Sen är det också ett otroligt skönt gäng där alla har samma mål och drar åt samma håll. Jag tror det är nyckeln till det grymma året vi haft.

Vad är målet inför nästa säsong?

-I och med det system som fortfarande finns på damsidan så blir inte seriesegraren uppflyttad direkt utan måste kvala till elitettan. Där förlorar vi första matchen på hemmaplan med 1-2 och spelar 2-2 på bortaplan. Vilket känns oerhört surt då vi endast förlorat 1 match av 22 under året. Så målet blir definitivt att gå upp nästa år!

Du skrev även på ett nytt kontrakt med BP också, hur känns det?

-Jag är glad att jag får vara med även nästa år då vi kan fortsätta bygga på det vi har och förhoppningsvis ta steget upp till elitettan!

Dela gärna denna artikel med dina vänner