Namn: Thibaut Molinatti
Ålder: 23 år
Familj: En äldre bror och en yngre syster
Bor: Stockholm

Fotbollslivet.se har fått träffa Thibaut Molinatti som driver mfootballschool som erbjuder individuell träning till spelare. Thibaut berättar om hur allt startade och vad hans dröm är med MFS.

Vem är Thibaut Molinatti?

Jag är en fransman som flyttade själv till Sverige när jag var 15år. Hade redan bestämt mig för vad jag ville göra i livet och visste att det fanns bättre förutsättningar här i Sverige än i Frankrike. Jag skulle säga att jag är en extremt social kille som älskar nya utmaningar. Varje gång jag prövar något nytt så måste jag alltid vara bäst.

När och hur startade ni MFS?

-Jag startade i Mars 2016 i Stockholm. Jag satsade fortfarande på min egen spelarkarriär och funderade då på vad som var bäst att jobba med om man spelar fotboll. Allt handlar om kontakter, jag hade då ett litet nätverk som jag använde mig av för att starta företaget och få mina första kunder. Sen har det tagit fart!

Vilka är ni som jobbar på mfootballschool?

-Jag har haft hjälp från olika vänner men det är för tillfället bara jag som tar hand om allt. Jag söker faktiskt efter någon som kan hjälpa till, men jag vill inte ta in vem som helst. Personen som ska in måste tillföra verksamheten något annars kan jag lika gärna vara ensam och köra på. Jag har dock några namn på gång.

Vad är skillnaden på er och andra som erbjuder individuell träning?

-Alla tränare har sin egen filosofi och alla har olika sätt att träna sin spelare individuellt. Det som skiljer mig från andra är att jag försöker tänka långsiktigt. Jag arbetar tekniskt, psykiskt och fysiskt med alla mina spelare. Jag vill ge spelaren alla möjligheter för att lyckas och alla vet idag att fotboll inte bara spelas med fötterna. Det är viktigt för mig att mina spelare vid 15-års ålder blivit skolade på rätt sätt, de ska ha lärt sig alla grunder inom de flesta momenten och det är då man kommer se skillnaden på utvecklingen. Målet är att maximera utvecklingen hos spelarna.

Individuellträning via privata tränare har växt enormt de senaste åren. Varför tror du det blivit så?

-Individuell träning växer tack vare att vi har större kunskaper idag om hur vi kan maximera en spelares utveckling. Vi vet att det inte räcker med bara lagträningar utan man behöver lägga ner extra jobb för att nå toppen. Fler är medvetna om det och därför växer individuella träningar.

Hur många är det som tränar extra med er för tillfället?

-Det är ca 60st spelare! Det är fantastiskt hur snabbt det har växt. Jag har bara marknadsfört mig på ett sätt och det är via mitt instagramkonto!

Hur får ni nya spelare att träna med er?

-Troligtvis är det mun till mun metoden men sen är det nog min Instagramsida som gör det mesta av jobbet skulle jag tro. Kontot har växt enormt och vi har idag ca 12 000 följare.

Vad är din målsättning med mfootballschool?

-En dröm som jag har är att starta ett träningscenter i samarbete med flera föreningar för att kunna erbjuda så många spelare hjälp både med individuell träning, prehabilitering & rehabilitering + mental träning. Att ha ett gym, en inomhusfotbollsplan, pool för rehabilitering, sjukgymnaster och annat folk som man arbetar nära med.

Har du något tips till alla ungdomar som aspirerar att bli proffs?

Det sägs att det behövs ca 10 000 timmar för att uppnå elitnivå, det finns inga genvägar utan allt handlar om hårt jobb och hängivenhet.

Dela gärna denna artikel med dina vänner