Namn: Bilal Zubeidat
Ålder: 31 år
Familj: Fru och dotter
Bor: Huddinge

Fotbollslivet.se har fått träffa Bilal Zubeidat som varje fredag bedriver Football Friday i Flemingsbergshallen. Bilal berättar mer om sig själv och vad Football Friday betyder för honom och ungdomarna i området. 

Kan du berätta lite mer om vem Bilal Zubeidat är?

-Jag är en flempangrabb som växt upp med hetsiga diskussioner kring fotboll där du i med och motgång backar upp ditt lag. Där jag som madridista, fick backa upp Reals backlinje under Galacticos-eran säger Bilal med ett skratt. Utöver fotbollen så har jag en passion för skrivandet på webben och kommunikation i sig. Jag älskar även att arbeta med barn och ungdomar och har gjort detta i ca 8 år och det är något jag trivs bra med.

Kan du berätta lite mer om Football Friday?

-Konceptet bygger på spontanfotboll där man utan krav på föranmälan kan komma in och lira. Ibland så har vi olika yrkesgrupper på besök som är med och spelar, vilket är uppskattat bland deltagarna.

Vad är syftet med Football Friday?

-Själva syftet med Football Friday är att sysselsätta ungdomarna i området på en tid när behovet är som störst. Vi arbetar med fotbollen som verktyg men där kärlek och respekt är nyckelord i vår verksamhet. Vi vill erbjuda alla barn och ungdomar en härlig miljö att vistas i och där vi vill att de ska känna sig trygga och ha roligt.

Varför arbetar du med Football Friday?

-Jag har en stor kärlek för både fotboll och orten och vet hur viktigt det är att sysselsätta ungdomar. Jag tror på fotbollen som verktyg för att föra människor närmare varandra och skapa en gemenskap. Dessa ungdomar sprider mycket kärlek och energi inne i Flempanhallen vilket är helt underbart. Den har fångat oss i flera år nu och kommer att göra det i flera år framöver!

Varför är det viktigt att sysselsätta ungdomarna på fredag kväll?

-Jag vet själv hur det är som ungdom att stå ute och inte ha något att göra en fredag kväll. Det är lätt att det blir så att man bara går runt och inte gör nånting alls eller att man gör något dumt bara för att ha något att göra. Vi vill erbjuda dessa ungdomar ett alternativ, kom till oss och lira boll, snacka om livet, skolan eller vad som helst. Vi är som en familj och dörren till hallen står alltid öppen för de som vill komma och umgås.

När startade ni?

-Om jag inte minns fel så var det år 2008 som Huddinge IF kom på konceptet och fortfarande än idag bedriver Football Friday med stöd av olika samarbetspartners.

Vilka är ni som jobbar med Football Friday?

-Vi som jobbar i Flemingsberg är jag själv och mina barndomsvänner Jonah Mukada och Stephane Mounkassa. Vi har själva lirat i samma hall sen vi var små barn och vill ge tillbaka till nästa generation ungdomar.

Hur många är det som deltar varje helg?

-Vi har ca 50-80 deltagare varje fredag och under vissa fredagar har vi haft över 100 deltagare i hallen. Allt varier och beror på vad för aktiviteter som finns för ungdomarna den helgen. Vi är glada att vi alltid kan erbjuda dessa ungdomar en aktivitet de kan närvara på.

Vilka åldrar har ni?

-Vi delar upp fredagskvällen med två pass där tjejerna börjar med att lira från klockan 19.00 fram till 20.30. Därefter kommer grabbarna in och lirar resten av kvällen, och då är även tjejerna med och spelar. Deltagarna är mellan 13 - 17 år gamla.

Vad är ditt bästa minne från Football Friday?

-Varje fredag är alltid lika rolig som alla andra fredagar då vi varit i hallen men självklart finns det några kvällar som sticker ut! Vi har haft besök från både polis och brandkår som har kommit och lirat, det har varit riktigt kul! Sen har vi haft besökare som Alexander Östlund hos oss som har kommit för att titta på verksamheten, det var populärt bland deltagarna.
Men bäst av allt är att verksamheten fortfarande har ett högt deltagarantal år efter år och fortsätter att locka nya deltagare, samtidigt som många av de som började lira här för 7 - 8 år sedan kommer och är med än idag.

Dela gärna denna artikel med dina vänner