Namn: Hakim Zimana
Född: 2001
Familj: N/A
Bor: Gävle

Fotbollslivet har fått träffa Hakim Zimana som idag spelar för Gefle IF. Han berättar om vilken ålder han började spela organiserad fotboll och hans drömmar med fotbollen.

Vem är Hakim?

-Jag är en glad och positiv kille som sprider glädje och good vibes till folk runtomkring mig. Jag tycker om att dansa och äta kyckling med ris och fufu. Det är det godaste jag vet. Speciellt mammas hemlagade mat!

Hur började du med fotbollen?

-Jag började spela fotboll med mina kompisar i skolan, vi spelade mycket på gatan och på streetplanen i Sätra. Jag kollade mycket på olika youtubeklipp på fotbollsspelaren Neymar och ville testa att göra det själv. Vid 13 års ålder började jag spela i IK Sätra och vid 15 års åldern bytte jag till Gefle och spelar där än idag.

Det kan tyckas sent att börja spela fotboll i ett lag vid 13 års ålder, varför blev det vid 13 för dig?

-Det blev vid den åldern då alla mina kompisar spelade fotboll. Jag känner inte att det var sent då jag ändå spelade mycket med mina kompisar på streetplanen.

Vad är din favoritposition på planen?

-Min favoritposition är som mittfältare och speciellt som högerytter. Jag gillar att ta mig förbi motståndarna så jag kan vika in och ta ett avslut.

Vad är dina styrkor som spelare?

-Jag anser mig vara en snabb och teknisk spelare. Jag är duktig på att dribbla och utmana. Dessa egenskaper kommer bra tillhanda när jag spelar som yttermittfältare.

Vad har du för målsättning med fotbollen?

-Målsättningen och drömmen är väl att kunna livnära sig på fotbollen i framtiden. Om jag kämpar och sliter och blir riktigt duktig så kanske man kan hamna utomlands och tjäna bra med pengar.

Dela gärna denna artikel med dina vänner