Namn: Adrian Rex Berglind
Ålder: 24 år
Familj: Mamma, pappa och 3 syskon
Bor: N/A

Fotbollslivet.se har fått intervjua Jarlabergs klubbchef Adrian Rex Berglind. Adrian berättar om sin roll som klubbchef samt vad hans arbetsuppgifter är. Han berättar även om varför han jobbar med fotbollen och vad hans egna samt föreningens målsättningar är.

Vem är Adrian?

-Jag är en snäll och omtänksam kille på 24 år som är en sportfåne som älskar all sport. Jag är yngst i familjen med 3 syskon och arbetar som klubbchef i Jarlabergs IF. Jag växte upp i en riktig estetisk och spontan familj där mamma är konstnär och pappa till mestadels musiker.
Musik är kanske det bästa jag vet efter fotbollen, musiken blir ofta som en frizon ifall man känner sig nere och vill ta in den sinnesstämningen eller vill höja humöret. Jag gick även i en musikklass när jag var yngre där jag har fått erfarenheten av att sjunga på radio och inför relativt stor publik.

Hur kom det sig att du valt att arbeta med fotbollen?

-Klyschigt nog måste jag svara för att jag älskar det. Men framförallt för att jag tröttnade på annat. Jag hade jobbat 4-5 år i restaurangbranschen, allt från diskare, nisse, servitör till bartender när jag började tänka om. Varför hoppa runt och jobba 10.00-01.00 på olika restauranger vecka in och vecka ut när jag kan försöka göra det jag alltid velat göra.
Jag tog kontakt med min vän Mounir Riahi som numera är i Sickla IF och Nacka Juniors och han hjälpte mig till ännu en kontakt och efter några samtal så hamnade jag i Vasalunds IF / Stadshagens IF tillsammans med ruggigt rutinerade Babar & Chengis Rehman.
Det började med en halvtidstjänst som jag täckte upp med restaurangjobb som efter 7-8 månader gav mig heltidstjänst. Det blev som en utbildningsresa som är långt ifrån att ta slut och så var man inne i branschen.

Hur många säsonger har du gjort i Jarlaberg?

-Jag har gjort en säsong, 2017 var mitt första år som klubbchef. I annat fall började jag spela fotboll i Jarlaberg redan 1999. Jag var även med och startade upp Jarlabergs A-lag under året 2011/2012 som jag nu dessutom spelar i sen dess också berättar Adrian.

Vad har du för roll i Jarlaberg?

-Titeln som jag har är klubbchef. Rollen jag har är att vara en central punkt i verksamheten.
För att täcka upp en heltidstjänst är jag även ansvarig tränare för vårt P06 lag och jag var även detsamma för U15 laget under 2017. Det är en uppdelad tjänst som säger 75% klubbchefs roll och 25% tränarroll under 2018. Under 2017 var det 60%-40% skulle jag säga.

Vad innebär det för arbetsuppgifter?

-Se till att föreningens policy och värdegrund följs, att vi tränar på rätt saker på plan samt att stärka varumärket Jarlabergs IF eller #gulaberget som vi kallas för i sociala medier.
Jag sköter allt från ekonomi, evenemang, sociala medier, fotbollen i sig samt allt kansliarbete. Tränarrollen har jag för att utveckla fotbollsspelare både som individer och som fotbollsspelare. Jag vill vara närvarande för alla lag och kunna vara närvarande både via mail och telefon samt fysiskt. Blir någon tränare sjuk eller dylikt så kan jag komma in och ställa upp så att killarna / tjejerna får sina träningar genomförda.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?

-Telefonen och mailen går alltid varm men utöver det så varierar det ganska mycket. I fasen jag är nu så vill jag utbilda mig så mycket som möjligt så jag bokar gärna in mig på workshops, utbildningar och annat dylikt. Med tanke på att jag vill vara närvarande vid träningar under eftermiddagar och sena kvällar brukar jag ofta sova ut lite. Mailen brukar jag pricka av hemifrån för att sedan röra mig mot klubbhuset och Nacka IP. Det blir ofta en sväng förbi t.ex. Stadium för att se hur vår försäljning går, vad jag kan bidra med och ifall det finns några nyheter. Att se till att allt fungerar i de olika lagen och vara så behjälplig som möjligt. En daglig kontakt med kommun finns och jag försöker även hålla en god kontakt med Stockholms fotbollsförbund. Mina jobbdagar handlar i stort sett alltid om att planera så effektivt som möjligt för att det ska bli så enkelt som möjligt att verkställa. Evenemang som cuper har blivit lite av min paradgren. Jag har lärt mig mycket från Vasalundtiden, har anammat det och försöker göra det ännu proffsigare hela enkelt. Cupdagarna handlar framförallt om att vara på plats, ge god service under hela dagen (ofta 7.00-21.00) och se till att alla är nöjda och glada.

Vad är föreningens långsiktiga mål?

-Föreningen drömmer om att fortsätta växa och spela den vackraste fotbollen som vi självklart vill effektivisera så mycket som möjligt. Vi vill kunna erbjuda en fantastisk miljö för barn och ungdomar i Nacka där vi kan erbjuda hela stegen. Lek, bredfotboll för alla åldrar och elitfotboll när man kommer upp i åldern. Även ett A-lag som kan erbjuda en kvalitativ och utvecklande miljö för killar och tjejer som får möjligheten att prova på seniorfotboll.
För tillfället har vi lag i nationella serier i både U17 & U15 och god kontakt med SEF.
Vi vill kunna vara konkurrenskraftiga på alla plan trots att vi är liten kvartersförening.
Men det största målet vi har är att alla som lämnar föreningen ska kunna gå härifrån med huvudet högt och säga att dem varit del av en fin förening där de utvecklats. De har utvecklats både som fotbollsspelare/tränare och som medmänniska som har haft riktigt roligt under resans gång!

Vad har du för egna målsättningar?

-Det finns många målsättningar men I sommar åker jag tillsammans med P06 laget till Turin för att spela Juventus World Cup i och med vårt samarbete med Juventus FC. Att kunna stå där på Juventus Stadium i Turin och känna doften av nyklippt gräs och se vacker fotboll spelas med passion och med känslor, av ett lag eller en klubb jag leder på ett eller annat vis. Det kan bli startskottet på den drömmen jag har.
Att göra ett fantastiskt jobb i Jarlaberg under 2018 där jag hoppas vi fortsätter växa på alla håll och kanter. Men framförallt jag själv, i arbetet och som människa. Att fortsätta jobba med fotboll på heltid så krävs det att jag ger 100% hela tiden och alltid är mig själv. För att tro att någon annan ska göra jobbet åt mig och göra det bättre än mig, det finns inte för mig.

Dela gärna denna artikel med dina vänner