Namn: Calle Alm
Ålder: 44 år
Familj: Familj med 3 barn
Bor: Hässleholm

Fotbollslivet har fått träffa Calle Alm som är grundare och ägare av MagfW3ar som tillverkar specialdesignade benskydd. Calle berättar om vem han är och hur MagfW3ar startade.

Vem är Calle Alm?

-Jag är en person som brinner för fotboll och ungdomar. Tror inte på att det vi gör idag ens är i närheten av fotbollens fulla potential. Jag tror på ständig utveckling och våga gå vägar som ingen gått på tidigare.

Vad är fotboll för dig?

-Min övertygelse är att alla barn är talanger. Där du som talang ska orka och orka. Det gör du bara om du lär dig att älska det du gör. Här har föräldrar och tränare ett jätteansvar att ge barnen rätt bild av vad fotboll är. Det är i min mening en lagsport där man får vara kreativ inom ramen för uppsatt målsättning.

Vad har du för egen erfarenhet av fotboll?

-Jag spelade själv fotboll i många år och har alltid tittat mycket på fotboll, match som träning. Jag var även engagerade som tränare i åtta år men avslutade det inför året 2018.

Hur föddes idén om magfw3ar?

-MagfW3ar skapades över en kopp kaffe genom att en kunnig person inom kolfiber frågade en fotbollstok ”kan man göra något i kolfiber inom fotbollen”. Härvid föddes idén om ett benskydd. Jag tycker förvisso att plastbenskydd har ett bra skyddsvärde, men alla ser likadana ut, stinker efter ett tags användande och plasten mattas ut/spricker när den åldras. Att ha bestämda skydd till vänster och höger ben känns också tokigt.

Vad skiljer er från andra tillverkare?

-Tanken med våra benskydd är att ha ett lätt benskydd med högt skyddsvärde över väldigt lång tid. Du kan skapa ett unikt benskydd genom att du skapar en logotyp som går att byta ut. Du kan även byta ut skumgummit när det är slitet och luktar illa. Skulle du lyckas ta i sönder ett av våra benskydd, vilket nästan är omöjligt med fotbollsvåld, skall du kunna köpa endast ett benskydd. Det finns andra aktörer som också tillverkar benskydd i kolfiber där du kan få din logga. Men då är benskydden inte CE märkta, vilket är ett krav inom EU eller så kostar de mellan 1000-2000 kr. Med sådant pris exkluderar man många utövare. Vi har verkligen prispressat våra skydd genom att att kunden skapar loggan själv. En rolig detalj är att våra benskydd är av likadant kolfiber som delar i sportbilen Koenigsegg.

Varför ska man välja era benskydd?

-För mig är det solklart att man skall välja vårt benskydd för att det är framtaget för att utövarna skall få det skydd som de förtjänar till ett rimligt pris. Jag tycker även att det finns en viss charm i att det är tillverkat för hand av oss. Det gör också att vi kan hålla priset nere, vi äger hela processen, inga mellanhänder. Benskyddet som finns i tre olika storlekar är vår unika produkt. Vi har ambitionen att utöka sortimentet, men just nu är vi i ett skede där vi tittar närmare på vad vi skall utöka med. Våra utövare får gärna komma med förslag på vad de saknar.

Ni kan följa Calle och Magfw3ar på följande sociala medier:

Instagram: @magfw3ar
Webben: www.mw3.se
Webben: www.offpitch.club

Dela gärna denna artikel med dina vänner