Namn: Melker Dahlqvist
Född: 2001
Familj: N/A
Bor: Sandviken

Vi har fått intervjua Melker Dahlqvist till vårt segment Ungdomskollen. Melker som spelar för Sandvikens A-lag berättar om sina erfarenheter från landslagslägren för Future Team samt vad hans målsättningar är inför året.

Kan du berätta mer om vem Melker är?

-Jag är 16 år och det mesta handlar dagligen om fotboll. Jag går även första året på gymnasiet. Jag gillar att hänga med vänner och familj när jag inte spelar fotboll.

Du är väldigt ung men spelar redan div 1 fotboll?

-Jag tillhör truppen men ser mig inte som en division 1 spelare då jag inte spelat på den nivån ännu. Jag har spelat försäsongsmatcher både nu 2018 och även förra året och någon DM-match samt suttit på bänken vid 2 tillfällen i div 1 under 2017.

Ni har fått in en ny tränare för säsongen, hur går det?

-Pelle (Per Olsson) är enligt mig själv en fantastiskt bra tränare. Pelles ledarstil är tydlig och rak vilket jag personligen gillar och han är otroligt kunnig efter alla år han jobbat på hög nivå både som tränare och spelare.

Du har blivit uttagen till landslagsläger, varför tror du det?

-Jag är en träningsvillig och målmedveten spelare och jag vet vad jag vill med fotbollen och då kan sådana saker ske, vilket givetvis är väldigt roligt.

Vad har du lärt dig av de lägren?

-Jag har varit med Future-Team på tre träningsläger och fyrnationsturneringen i Tjeckien. Där har jag lärt mig att vi i Sverige ligger lite efter nationer som t ex Belgien. Jag har också tagit med mig värdefulla erfarenheter genom att träna med bra spelare och möta internationellt motstånd. På lägren har jag spelat mittback vilket också varit en erfarenhet att ta med då jag i hela min karriär spelat på det centrala mittfältet.

Vad är målsättningen för laget och dig?

-Målsättningen för laget vill jag inte uttala mig om men personligen är det att utvecklas så mycket som möjligt i träningsmiljön jag befinner mig i. Därefter vill jag självklart debutera i division 1 men det sker när jag är redo för det, förr eller senare.

Dela gärna denna artikel med dina vänner