Namn: Jack Lahne
Född: 2001
Familj: N/A
Bor: Stockholm

Vi på fotbollslivet.se har fått intervjua Jack Lahne som under förra veckan gjorde sin Allsvenska debut och dagen efter så blev han uttagen till U17 truppen som ska spela EM i England den 4-20 maj.

Förra veckan måste ha varit en av de bästa i ditt liv med allsvensk debut?

-Ja det var en grymt bra vecka, att få göra allsvenska debuten är ett steg närmare min dröm. Jag tyckte det var helt otroligt att få komma in mot Bajen, att springa in på en arena där över 20 tusen personer var på plats är helt sjukt berättar Jack.

Du blev även uttagen till EM med P17 landslaget, hur känns det?

-Att dagen efter få veta att man blivit uttagen till EM-truppen som ska spelas i England är också en stort. Jag är väldigt glad att få vara en del av U17 landslaget som har en jättebra stämning i laget och med duktiga tränare. Jag har alltid velat att spela EM och nu får man göra det redan som 16 åring, det är så otroligt stort.

Du måste ha haft några nära och kära som stöttat dig på din resa hittills?

-Jag vill passa på att tacka min familj, min mamma mina systrar, mina bröder och mina kompisar som alltid får mig att må bra både på och utanför plan. Jag vill självklart tacka mina otroligt duktiga tränare som pushat mig för att utvecklas och bli bättre. Jag ska heller inte glömma att tacka alla mina lagkamrater som jag konkurrerar mot dagligen, de är så duktiga att jag har utvecklats så mycket för det finns inte en enda sekund där man kan vila utan det gäller att kämpa och kriga hela tiden.

Vad är din målsättningen i EM?

-Målsättningen är att ta en medalj och individuellt skulle jag vilja ha guldpojken som är en utmärkelse för bästa spelaren i turneringen. Det kommer vara tufft att vinna den men jag ska kämpa och slita för mitt land. Laget kommer före jaget som man säger och det är viktigare att det går bra för laget än för mig!

De uttagna spelarna till EM är nedanstående:

Simon Andersson (mv)
Kristoffer Westerberg (mv)
Helmer Andersson
Adam Ben Lamine
Isac Larsson
Samuel Ohlsson
Teodor Stenshagen
Hampus Svensson
Rasmus Wikström
Kevin Ackermann
Noah Alexandersson
Victor Backman
Fredrik Hammar
Manasse Kusu
Amel Mujanic
Sylvin Mulumba Kayembe Ilolo
Jack Lahne
Julian Larsson
Benjamin Nygren
Alex Timossi Andersson

Dela gärna denna artikel med dina vänner