Namn: Pojkfotboll i Skåne
Ålder:
Familj:
Bor: Skåne

Vi har fått intervju Henrik Albertsson som tillsammans med några andra bedriver sajten Pojkfotboll i Skåne. Han berättar om hur de startade och vad deras målsättning är.

Vilka är ni som bedriver sidan?

-Det är jag (Henrik Albertsson), Freddy Hallin, Björn Wassholm (IT) och det senaste nytillskottet Eliaz Thorén som bedriver sidan med intervjuer, bilder och annat.

När och hur föddes idén om att starta sidan?

-Idén föddes i somras när jag och Freddy diskuterade lite om vad vi kunde göra för pojkfotbollen då vi tycker att den syns väldigt lite i media. Vi pratade snabbt med Björn som hjälpte oss dra igång en vettig sida och sen gick allt väldigt fort!

Varför skriver ni bara om pojkfotbollen men inget om flickfotbollen?

-Anledningen är att vi alla är aktiva som ledare i pojkfotboll och att vi redan har bra koll på framgångsrika lag och spelare nere i Skåne. Vi har ett enormt intresse för fotboll i dessa åldrarna. Även fast vi gärna hade kört flickfotboll också så ville vi börja med pojkfotboll för att se hur utfallet blev och det tar mer tid än vad man trodde och vad man räknade med. Det är lättare att göra något stort om man har fokus på vissa åldrar, vi ville göra det ordentligt om man säger som så.

Hur mycket tid lägger ni ner på att bedriva er sajt med tillhörande sociala medier?

-Räknar man tid framför datorn/mobilen med detta så cirka en timme per vardag. På helgerna blir det mer eftersom vi besöker matcher. En riktig fotbollshelg kan det bli runt ca 7-8 timmar. I dagsläget är jag ensam med sidan också då Freddy är igång med flytt och Eliaz inte riktigt hunnit bli inskolad i detta. Det krävs oerhört mycket planering för hinna jobba heltid, vara tränare och försöka hinna spela lite själv samt driva sidan. Men det är fantastiskt kul och värt varenda minut!

Vad är er målsättning med er sida?

-Vår målsättning med sidan är att få intervjua många härliga spelare och att fler får upp ögonen för pojkfotbollen. Vi hoppas detta gör att fler spelare kommer vara kvar längre upp i åldrarna då det är många som tycker det är oerhört inspirerande att bli intervjuade av oss och vi tycker självklart det är superkul att intervjua också!

Dela gärna denna artikel med dina vänner