Namn: Ahmed Amir
Född: 2003
Familj: Mamma
Bor: Kristianstad

Vi på fotbollslivet.se har fått intervjua Ahmed Amir som bor i Kristanstad. Han berättar om varför de flyttade till Sverige och vad han har för målsättningar i år.

Kan du berätta om vem Ahmed är?

-Jag heter Ahmed Amir och kommer från Sudan och jag har bott i Sverige i 6 år. Jag är en snäll, hjälpsam och rolig kille som skojar mycket. Jag gillar att umgås med familj och vänner på min fritid och självklart älskar jag att spela fotboll!

Varför flyttade ni till Sverige?

-Min mamma ville komma till Sverige för att jag skulle få en bättre framtid här, då menar jag med skola och utbildning. För att sammanfatta det så flyttade vi hit till Sverige för att vi skulle kunna få en bättre framtid. Vi har det mycket bättre här än vad vi skulle ha det i hemlandet.

När började du spela fotboll?

-Jag spelade fotboll i Sudan när jag var yngre men jag spelade mestadels på gården med kompisar. När jag flyttade till Sverige så hade jag kompisar som spelade fotboll så jag började träna och spela i Näsby IF. Jag bytte sedan lag till Kristianstad Bois som idag heter Kristianstad FC eftersom de slog ihop sig med ett annat lag. För några månader sen bytte jag till Hässleholms IF och spelar där idag.

Var är din favoritposition på plan?

-Min favoritposition är som mittfältare och speciellt som central mittfältare. Det är där jag trivs som bäst och där jag tycker att laget kan få det mesta och bästa ur mig.

Vad anser du är dina styrkor som spelare?

-Mina styrkor är min fysiska styrka på planen, min snabbhet och teknik. Jag har en bra spelförståelse och när det kommer till det defensiva spelet så är jag bra på att läsa och bryta passningar. Jag läser spelet bra allround!

Vad har du för målsättningar under året?

-Man har olika målsättningar under året men den största målsättning förutom att spela bra är väl att bli sedd av någon större klubb som tex Malmö FF.

Dela gärna denna artikel med dina vänner