Namn: Mario Stroeykens
Född: 2004
Familj: N/A
Bor: Brussel, Belgien

Fotbollslivet.se har fått intervjua Mario Stroeykens som spelar för RSC Anderlechts U15-lag. Han var med sitt lag i Stockholm och spelade Lennart Johansson Academy Trophy.Fotbollslivet.se has interviewed Mario Stroeykens who plays for Anderlechts U15 team. He was with his team in Stockholm and played at the Lennart Johansson Academy Trophy.Artikeln är skriven på både Svenska och Engelska. The article is written in both Swedish and English.

Hur var din erfarenhet av Sverige?/How was your experience of Sweden?

-Sverige är ett rent land med många kulturer som får mig att tänka på Bryssel, men det är dock renare i Sverige än Bryssel. Hotellet vi bodde på var mycket bra så övergripande erfarenheten var riktigt bra.

-Sweden is a clean country with many cultures that makes me think of Brussels, but it is cleaner in Sweden than Brussels. The hotel we stayed at was very good so overall the experience was really good.

Hur var Lennart Johansson Academy Trophy turneringen?/How was the Lennart Johansson Academy Trophy tournament?

-Det var en väldigt bra turnering där nivån var väldigt hög så att varje match var viktigt. Vi gick in med den mentaliteten och vi gick hela vägen till finalen obesegrade med fem segrar och det inklusive en stor och viktig seger över FC Barcelona i gruppspelet. Tyvärr förlorade vi i finalen mot just Barcelona med 1-0.

-It was a very good tournament where the level was very high so every game was important and we knew that going there. We went in with that mentality and we entered the final undefeated with five wins and including a big win over FC Barcelona in the group stages. Unfortunately we lost in the final against Barcelona with 1-0.

Vad tyckte du om din egen prestation under turneringen?/What did you think about your own performance during the tournament?

-Jag tyckte att jag gjorde en bra turnering och jag kunde visa vad jag kunde. Jag vann skytteligan i turneringen så det var en bra turnering för mig individuellt.

-I think I had a good tournament and I was able to show what I could and I was the top scorer of the tournament so it was a positive tournament for me individually.

Hur har det gått under året för dig och laget?/How has the season been for you and the team?

-Jag spelar normalt med U15-laget och hjälper till i U14-laget under stora turneringar. Då spelar jag ofta med mina kollegor i samma ålder. Jag vann ligamästerskapet med både U14 och U15-laget. Jag vann även några individuella priser i år. Vi har fortfarande en turnering kvar med U15-laget där vi vill vinna det för att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

-I normally play with the U15 team and help out the U14 team during big tournaments. Then I often play with my peers at the same age. I won the league championship with both the U14 and U15 teams. I won some individual prizes this year as well. We still have one tournament left with the U15 team where we want to win that to close out the season.

Vilka är dina mål för nästa år?/What are your goals for next year?

-Jag skulle vilja göra min debut med U18 laget och bli uttagen till Belgiens ungdomslandslag.

-I would like to make my debut with the U18 and have my first selection with the National Team of Belgium.

Dela gärna denna artikel med dina vänner