Ny krönika av bästa Roger Wikström efter Sveriges bragd igår!

Vad skönt att inte alltid ha helt rätt!

-Vem trodde på svensk seger i gruppen och att Tyskland skulle bl sist i vår grupp? Sverige gör 5 mål i gruppspelet? Inte jag i alla fall… Visst har jag skrivit tidigare att Sverige kan gå vidare då Mexiko/Sydkorea inte skrämmer och Tyskland inte sett bra ut på hela våren, men jag har varit tveksam till hur det ska gå till med tanke på hur få chanser vi skapade i träningsmatcherna inför VM och den svaga målform Sverige haft senaste tiden. "Plötsligt händer det” och då har inte Berg eller Forsberg satt dit sina chanser än. Forsberg träffar inte ens mål annat än på någon fast situation. Således finns det sparkapital kvar att hämta ut.

Den som måste må bäst av alla av denna framgång måste vara Jimmy Durmaz. Nu slipper han bära hundhuvudet för att vi inte gick vidare och allt är förlåtet, utom de personer som inte kunde hålla isär fotboll och bakgrund. Ni visade ert rätta jag och jag hoppas att ni funderar till ordentligt vad ni håller på att skapa i vårt härliga Sverige. Ut med invandrarna så blir pensionen högre, sjukvården bättre och Sverige vinner fotbolls-EM om två år? Tror inte det…

Nu möter vi ett bra Schweiz i åttondelsfinal. Har vi slagit ut lag som Holland/Italien på väg till VM och Tyskland i VM så är det klart att men ser möjlighet till avancemang och då skulle vi möta vinnaren i matchen mellan ettan i Grupp H (Japan, Senegal, Colombia) och tvåan i Grupp G (England/Belgien). Jag skulle inte grina om det blir Japan men det troliga är Colombia eller England. Colombia såg riktigt bra ut i senaste matchen mot Polen (3-0). Bara det inte blir Belgien då dom imponerat enormt hittills.

Frågan är….

-Vill något lag vinna Grupp G (England/Belgien)? Vinnaren där möter tvåan i Grupp H (Japan, Senegal, Colombia) i åttondel och Brasilien i en ev. kvartsfinal…. Varför välja att få Brasilien i en kvartsfinal om du kan få Sverige eller Schweiz?

Slutspelsdags

-Av de lag som spelat färdigt och är klara för slutspel känns det som några lag redan är klara för kvartsfinal…. Jag har svårt att se hur Brasilien ska förlora mot Mexiko, Kroatien mot Danmark och Spanien mot Ryssland.
Mer ovisst i mötena mellan Sverige-Schweiz, Frankrike-Argentina och framförallt Uruguay-Portugal. Hjärtat säger Sverige och hjärnan Frankrike (som jag tippat ska vinna VM, men dem har inte imponerat ännu). Uruguay känns uppåtgående och Portugal vet man aldrig med. Dem har ju en viss Ronaldo som är de stora matchernas man och får Portugal ledningen blir de svårslagna. Chansar på förlängning, straffar och Portugisisk seger.

Skulle Sverige lyckas ta sig till en semifinal väntar troligen Spanien eller Kroatien…. Svårt men inte omöjligt.

Nu längtar man till tisdag kl.16.00!

Avslutar med lite Merkelig humor:

-Hur går man vidare i VM?
Det german inte….

Dela gärna denna artikel med dina vänner