Namn: Johanna Lindblom
Född: 2002
Familj: Mamma, pappa och storebror
Bor: Landskrona

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Johanna Lindblom som till vardags spelar i FC Rosengård. Hon var under förra veckan med F16 landslaget och spelade en nordisk Flickturnering i Norge.

Hur tyckte du det gick för laget i Norge?

-Det gick bra för oss i Norge, vi spelade bra fotboll och vi var nöjda med vårt spel. Vi startade turneringen med två vinster, vi besegrade England och Island. Vilket ledde till att vi var klara gruppsegrare innan sista gruppspelsmatchen. Vi förlorade dock sista gruppspelsmatchen mot ett starkt Tyskland och förlorade sedan finalen med 4-3.

Hur gick det för dig personligen?

-Jag tycker att det gick bra för mig, det var mina första landskamper och jag är nöjd med min insats. Träningarna gick också bra så om jag ska sammanfatta lägret och de dagarna så är jag i helhet nöjd med min insats.

Varför tror du att du blev uttagen?

-Jag tror att jag blev uttagen på grund av mina offensiva kvaliteter och att jag är en målfarlig anfallare. Även för att jag har presterat bra i klubblaget under våren.

Vad tar du med dig från denna turnering?

-Det jag tar med mig är att det är roligt att få möta internationellt motstånd. Även att det är roligt att få bli så tajta som ett lag när man bor tillsammans så pass många dagar. Det är bra för min utveckling att få tufft motstånd så det är också något jag tar med mig.

Dela gärna denna artikel med dina vänner