Namn: Jardell Kanga
Född: 2005
Familj: Mamma, pappa och två systrar
Bor: Akalla och Hjulsta

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Jardell Kanga som spelar för Brommapojkarnas P05 Akademilag. Han berättar om gulden i både Lomma och Gothia.

Vinnare av Gothia Cup, hur känns det?

-Att ha vunnit Gothia Cup var en otroligt skön upplevelse. Hela cupen var en upplevelse och att tillslut få stå där på podiumet med en guldmedalj runt halsen. En känsla som inte går att beskriva.

Ni vann även i Lomma, det är två stora cupsegrar på kort tid, varför vann ni båda cuperna?

-Jag skulle säga att vi är noggranna i allt vi gör och har ett stort självförtroende i allt vi gör också. Vi ser till att träna hårt och vi är ödmjuka inför varje uppgift. Vi tar inget för givet och vet att vi måste kämpa för att vinna.

Hur tycker du att dina prestationer varit under våren och cuperna i sommar?

-Jag tycker mina egna prestationer har varit blandade då jag under en period var skadad. Efter skadan gick det verkligen i vågor då jag hade svårt att dribbla, springa och jag kände mig allmänt svag då jag inte kunde göra mål och hjälpa laget. Det blev dock bättre efter några veckor av extra träningar. Jag måste ändå säga att jag gjort bra ifrån mig på cuperna då jag faktiskt presterat bra med många mål och då jag kämpat och krigat för laget till 100%.

Hur har dina tränare hjälpt dig?

-Mina tränare hjälper mig både i match och träning, speciellt Olof Mellberg som har varit en stor del av min utveckling i BP. Han hjälper mig med allt som tex om det är något som jag behöver förbättra under en match så skriver han ner det och tar upp det på träning därefter så att jag kan jobba på det. Han är ett bra och viktigt stöd med sin erfarenhet.

Dela gärna denna artikel med dina vänner