Namn: Bea Sprung
Född: 2005
Familj: Mamma, pappa och
Bor: 

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Bea Sprung till vårt segment Ungdomskollen. Hon berättar om sitt trixande men även om skillnaderna mellan de två lagen hon spelar i.

Vem är Bea?

-Jag är en 13-årig tjej som bor i Helsingborg och verkligen älskar fotboll. Jag brukar umgås med vänner och familj på min fritid.

När började du spela fotboll?

-Jag började spela fotboll när jag var ca 6-7 år, 2012 tror jag det var. Då med ett lag som bestod av tjejer födda 2004-2005. I början tyckte jag faktiskt inte att det var så jättekul med fotbollen men det har ändrats till annat nu!

Vilket lag spelar du i?

-Jag spelar i Stattena IF. Jag spelar för två lag och för tillfället, de lagen är pojkar födda 2005 och i damlaget som spelar i Division 2 Sydvästra Götaland. Jag har spelat med killarna i snart två år och jag tycker att det är jätteroligt och utvecklande. Jag har bara spelat med damerna i några månader.

Hur kom det sig att du började spela med killar?

-Först så tränade jag med tjejlaget men träningarna var stökiga och det var nästan ingen som tog det på allvar. Jag hade några kompisar i P05 så jag och mina föräldrar bestämde oss för att fråga om jag fick vara med dem istället och det fick jag.

Är det inte en stor skillnad att spela med damlaget jämfört med P05 laget?

-Den största skillnaden mellan lagen är nog det fysiska spelet. Damerna är starkare och är bättre på att skjuta. Passningsspelet och spelarnas teknik skiljer sig inte lika mycket. En annan stor skillnad är såklart planen. Med killarna spelar vi på en liten 9-mannaplan pga dem nya reglerna. En liten 9-mannaplan är ju mindre än en 11-mannaplan så det finns mycket mer ytor när man spelar med damerna.

När började du med att trixa?

-Jag har trixat sedan jag började med fotbollen, men då var det mer att kicka så många gånger som möjligt och försöka slå rekord. För lite mer än två år sedan klarade jag tricket jorden runt och det var då mitt intresse för att trixa blev stort. Jag tränade varje dag och försökte klara nya trix. Då tyckte jag nästan att det var roligare än fotboll. Jag höll på med det ganska länge, men nu den senaste tiden har jag ”tröttnat” samtidigt som jag mer fokuserar på fotbollen.

Du har gjort egna klipp och lagt upp det på sociala medier,  hur kom du på den idén?

-Jag kommer inte riktigt ihåg, men efter att jag hade lagt upp mitt första klipp såg jag att det var många som uppskattade det och då fortsatte jag. Jag gjorde ju det så klart också för att jag tyckte det var kul samt att jag gillade att klara av nya trix. Jag blev inspirerad när jag såg andra trixa och då ville jag också göra det.

Dela gärna denna artikel med dina vänner