Namn: Emanuel MJ Kulego
Född: 2002
Familj: Mamma, storasyster och lillebror
Bor: Trondheim

Vi på Fotbollslivet.se har intervjuat Emanuel MJ Kulego som spelar i norska Rosenborg. Han berättar om hur han började spela fotboll och vad hans styrkor är som fotbollsspelare.

Kan du berätta lite mer om vem Emanuel är?

-Jag är en kille på 16 år, född i Malmö. Jag skulle beskriva mig som en ganska lugn kille som spenderar tid med familj och vänner. Jag gillar även att vara hemma.

När och hur började du spela fotboll?

-Jag började spela fotboll när jag var 4 år för en liten klubb som heter Arlövs Bi. Min familj har alltid varit fotbollsintresserade. Min storebror och min farbror spelade innan. Det kändes som ett naturligt steg att börja med fotbollen då jag vid en väldigt tidig ålder hade intresset för det.

Hur hamnade du i Norge och Rosenborg?

-Min mamma, jag, min lillebror och min stora syster flyttade till Norge för snart fyra år sedan. När vi flyttade hit så började jag spela för en klubb vid namn Kolstad, där spelade jag i nästan två års tid innan jag bytte till Rosenborg BK. Jag provspelade för Rosenborg och fick chansen att som 14-åring spela med deras U16 trupp.

Vad är dina styrkor som spelare?

-Jag är en offensiv och snabb spelare, jag har ett ganska bra ryck och jag är farlig framför mål.

Vad är dina målsättningar inför hösten?

-Målsättningarna inför hösten är att vinna Norgesmästerskapet med mitt lag. När det kommer till mig själv så vill jag bli så bra som möjligt. Det gäller att prestera både på träning och match för att utvecklas och så hoppas jag även att få spela någon landskamp för Sverige.

Dela gärna denna artikel med dina vänner