Namn: Victor Ludvig Olofsson
Ålder: 22 år
Familj: N/A
Bor: Göteborg

Fotbollslivet.se har fått intervjua Victor Ludvig Olofsson som berättar om hur han började trixa samt vad hans svåraste trix är.

Kan du berätta mer om vem Victor är?

-Viktor Ludvig Olofson heter jag och kallas för VLO, jag sysslar med något som kallas för fotbollsfreestyle och har hållit på med detta i över 10 år. Jag blev 5e placerad i det senaste EM och har som bäst kommit delad 9 i VM. Fotbollsfreestyle är en relativt ny sport som helt enkelt går ut på att göra trix med en helt vanlig fotboll på dem mest spektakulära sätt man kan tänka sig.

Hur och varför har du valt att trixa?

-Jag började för 10 år sedan när jag såg en freestyle tävling i Göteborg. Jag blev extremt inspirerad och gillade redan att trixa innan detta. Men detta var något helt annat och jag började nästan samma dag att söka upp olika freestyle tricks på internet och tränade på detta och på den vägen är det.

Hur mycket tränar du varje dag?

-Jag försöker träna freestyle 6 dagar i veckan mellan 2-3 timmar varje dag, utöver det tränar jag mycket stretching och en del kroppsstyrka.

Vilket är det svåraste trixset du kan?

-Svåraste tricket jag kan är nog en en PATW (trippel jorden runt) där man går med foten och benet tre gånger runt bollen utan att nudda den.

Du var i Lettland för ett tag sen på en tävling, brukar du åka på många olika tävlingar?

-Det stämmer, jag var i Lettland på en inbjudningstävling i juli där dem bjöd in 12 stycken freestylers från olika länder. Den tävlingen lyckades jag vinna och det var min andra internationella titel.
Jag åker på en del tävlingar och det har blivit mer och mer nu sista åren när jag placerat mig högre på världsrankingen, förra året var jag och tävlade i bla, Kina, England, Tjeckien och Polen.

Vem är din idol/förebild när det kommer till att trixa?

-Min idol just nu är en kille från Polen som heter Szymo som är grymt duktig och har en fantastisk speed och snygg stil.

Dela gärna denna artikel med dina vänner