Namn: Hannah Thegestål
Född: 2005
Familj: Mamma, pappa, och två yngre systrar
Bor: Lerberget

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Hannah Thegestål som spelar för Kullabygdens DFF. Hon berättar lite mer om sig själv samt om  hur året varit och vad hennes målsättningar är inför nästa år.

Vem är Hannah?

-Jag är 13 år gammal och spelar i klubben Kullabygdens DFF 03/04. Min position är målvakt. Jag har inte många andra intressen förutom fotboll, då fotbollen tar mycket tid. Jag skulle beskriva mig som en aktiv och rolig person, med höga mål och en rejäl vilja. Min idol är Manuel Neuer och jag har en liknande spelstil alltså lite sweeper keeper som honom.

Hur började du spela fotboll?

-Jag börja spela fotboll för att i princip alla mina kompisar spela fotboll och jag ville testa det också. Jag fastnade för det på direkten och är fortfarande helt beroende av fotbollen. Jag började spela i ett pojklag eftersom det inte fanns något lag för tjejer i min ålder. Några år senare fick jag chansen att spela med ett äldre tjejlag och då var det ett F03 lag. Jag testade på och tränarna tyckte att jag hade potential och jag fick fortsätta i det laget, det här var innan jag blev målvakt.

Varför valde du att bli målvakt?

-Egentligen skedde det av en slump att jag blev målvakt. Det var faktiskt så att vi inte hade någon målvakt till en match och min tränare sa att jag fick testa stå i målet. Matchen gick jättebra och det var jättekul i målet. Sedan dess har jag bara fortsatt stå i mål och då var jag endast 8 år gammal.

Säsongen är snart slut men hur har året varit för dig?

-Året har varit jättebra och lärorikt. Det blev guld i F14 skåneserien och där var det minst antal insläppta mål. Jag var även och spelade Gothia Cup med Glumslöv FF F03 där vi vann B-slutspelet och i finalen blev det 8-0 till oss. Jag har även varit på Kristianstads Akademiträningar för de bästa 02-04 spelarna i Skåne, Halland, Bohuslän och Blekinge. Där gick jag vidare från träningstillfällena till Akademimatchen där de valde ut 28 av de 80 bästa spelarna från träningarna. Det var endast 2 målvakter av 8 som kom med och jag var en av dem. Sedan har jag haft ett lärorikt år med mycket träningar och många upplevelser. Jag ser verkligen framemot futsal säsongen och även nästa års säsong!

Vad har du utvecklat mest under året?

-Det jag anser mig ha utvecklat mest under året är min teknik med fötterna, min fysik och modet! Jag har haft extremt mycket fysträning, vilket har varit tufft men värt det. Jag är 1,65 cm lång och har behövt träna mycket spänst, nu har jag bra spänst och är säkrare på höga bollar. Jag har även förbättrat mina insparkar efter mycket träning.

Vad är dina målsättningar inför det kommande året?

-Mina målsättningar inför kommande året är att fortsätta att träna och utvecklas, förbättra min statistik och kanske även att bli upptäckt på allvar. Jag fyller 14 nästa år och när man är 15 år så är man landslagsaktuell men det är inte omöjligt att som 14 åring komma med. Sen är det självklart att fortsätta jobba hårt och ha roligt!

Dela gärna denna artikel med dina vänner