Namn: Andrés Escobar
Född: 2001
Familj: Mamma, pappa och syster
Bor: Italien

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Andrés Escobar. Han berättar om hur han började med fotbollen och även hur han hamnade i Italien som ungdomsproffs.

Vem är Andrés?

-Jag är en kille på 17 år som bodde i Sundsvall innan jag flyttade till Italien. Jag spelade nästan all min fotboll i GIF Sundsvall men kom senast från Kubikenborgs IF som spelade i division 3. Jag skulle beskriva mig som en trevlig, pratglad och glädjespridande kille med passion att bli fotbollsproffs. Inom fotbollen skulle jag beskriva mig som en mentalt stark grabb med höga ambitioner.

Hur började du spela fotboll?

-Jag började spela fotboll eftersom jag såg en del fotboll på tv med min pappa. Jag tyckte att det såg riktigt roligt ut och efter det så testade jag några träningar med GIF Sundsvall vid 7-8 års åldern. Snabbt efter det fastnade jag för fotbollen. Kan dock säga att jag inte hade alla förutsättningarna hos mig i början, jag var rejält överviktig och såg fotboll som en rolig grej, men så fort jag blev 11-12 år gammal så insåg jag att fotbollen är det jag vill med livet, sedan dess har det gått ganska bra tycker jag.

Hur hamnade du i Italien?

-Jag hamnade i Italien genom att vara med på en Try-out i Sverige. Sidan som tog mig hit hette Proffsliv.se. De arrangerade fyra try-outs runt om i Sverige. De hölls i Stockholm, Göteborg, Malmö och Skellefteå. Jag åkte på den som var i Skellefteå och av 250 spelare som deltog så blev endast 30st spelare inbjudna till en try-out i Italien under April. Där spelade vi mot lag från Italien och kunde visa upp oss för scouter. Som tur blev jag då kontaktad efter det! Jag blev kallad till provspel för 2 lag i Augusti, ett Serie D och ett Eccellenze lag och som tur var blev jag erbjuden en plats i Assisi. Detta var ett självklart val för mig så jag tackade ja direkt till ettårs kontrakt. Jag åkte hit med ISM Academy som fixar mat, boende och transport men spelar i serien med Assisi.

Hur har säsongen startat för dig?

-Säsongen har börjat bra fotbollsmässigt skulle jag säga. Jag är en av de yngsta spelarna i laget och skulle säga att jag visat en professionell inställning genom att träna bra. Problemet jag haft är att jag inte har fått papper för att kunna spela matcher inom det Italienska fotbollsförbundets serier, Men det börjar bli klart snart.

Vad har du för målsättningen för säsongen?

-Min målsättning är såklart att bli en bättre fotbollspelare och att växa som person. Det är inte många 17-åringar som får chansen att leva som ett proffs. Jag ser till att njuta av varje sekund här. Dock så saknar jag min familj såklart, man bor ju ensam här men som sagt, i slutändan är detta även för dem och jag hoppas kunna göra dem stolta. Jag ska se till att göra mitt bästa nu detta år och sen får vi se vart det leder!

Dela gärna denna artikel med dina vänner