Namn: Shan Norman
Född: 2002
Familj: Mamma, pappa och två halsyskon
Bor: Umeå

Vi på Fotbollslivet.se har fått intervjua Shan Norman. Hon utvärderar året som varit samt vad hon vill förbättra inför nästa år. Hon berättar även om hennes målsättningar är inför nästa år.

Vem är Shan?

-Jag är en glad 16-åring som går första året på samhällslinjen i Umeå. Jag har bott i Sverige i 11 år men kommer egentligen från Kina. Jag är en glad, omtänksam och sprallig tjej. Jag tänker mycket på laget före jaget inte bara inom fotbollen utan allmänt. På planen är jag väldigt lugn som tar snacket med mina spelare och jag har ett stort ansvar längst bak i mål.

Hur började du spela fotboll?

-Jag började spela vid 5-6 års åldern, nästan direkt efter jag kom till Sverige från Kina. Som de flesta andra som börjar spela så var det för att kompisarna spelade.

Hur tycker du detta fotbollsår varit?

-Detta fotbollsår har varit mycket bra för min del, bytte som sagt klubb och hade en försäsongsscup där jag för första gången spelade mot vuxna. Vi vann den och jag släppte bara in 1 mål under hela cupen. Sedan har jag fått förtroende att stå i div 3 och några matcher i divison 2 genom ett samarbete. För min del har detta varit väldigt utvecklande för mig och det är ett helt annat tempo och spel jämfört med juniorfotboll. Sedan åkte jag och Sandåkerns F02 lag ner till Gothia, jag gjorde en svajig första match med en dålig start men ryckte upp mig och gjorde många bra räddningar som jag aldrig hade gjort för 1 år sedan.

Vad vill du förbättra inför kommande säsong?

-Inför nästa säsong vill jag förbättra min spänst ännu mer då jag inte är så lång. Jag vill även bli bättre på våga täcka av målet i rätt läge och på rätt sätt.

Vad är målsättningen inför nästa år?

-Inför nästa säsong så vet jag inte hur laget blir men förhoppningsvis finns vårt damlag kvar. Jag hoppas få stå ännu fler matcher i divison 3 men också i divison 2 med vårt samarbetslag. Den långsiktiga drömmen är att få fara på något landslagsläger och att jag ska kunna utvecklas som målvakt så långt som det går!

Dela gärna denna artikel med dina vänner