Vi har fått intervjua Naanol Tesfaye som berättar lite mer om sig själv samt hans fotbollsresa från Skellefteå till Stockholm. Han berättar även om hur det varit att spela för det Etiopiska landslaget.


Namn: Naanol Tesfaye
Född: 2003
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa och syskon

Vem är Naanol och hur började din fotbollsresa?
-Jag heter Naanol men kallas för Naani. Jag är född i Skellefteå, uppväxt i Karlstad och bor numerära i Stockholm. Jag bor med min mamma och pappa då resten av mina syskon, har flyttat ut och jag är den yngsta kvar hemma. 

Vad anser du är dina styrkor som spelare?
-De flesta brukar beskriva mig som en kvick och teknisk spelare och jag skulle säga att den beskrivningen stämmer ganska bra. Om jag skulle beskriva mig själv så skulle jag beskriva mig likadant samt fysiskt, min svaghet som jag jobbar med fokus på ligger arialt i form av nickdueller.

Hur har det varit att spela för det Etiopiska landslaget?
-Jag har fått äran att representera det Etiopiska landslaget där jag fick spela i VM Kval samt CECAFA och AFCON kval under 2018 som en debuterande 14-åring. Att få vara den yngsta spelare i en CECAFA U17 cup är något jag är oerhört stolt över.

Varför valde du att spela för det Etiopiska landslaget istället för det svenska?
-Jo, kortfattat är det framförallt mitt hemland där mina föräldrar och min syster uppfostrades. Ur en fotbollsaspekt är det ett antal saker men främst för att vi tyckte att få debutera landslagsmässigt i ett AFCON och VM kval var det bästa alternativet. Sedan kan man ju också tillägga att landet visar enormt med kärlek när man är där vilket verkligen värmer hjärtat  att spela för folket och dryga 100 miljoner människor.

Vad är din målsättning för året 2019?
-Målsättningen för 2019 är väldigt stor. Vi får se vad som händer under året och det kommer verkligen bli ett spännande år kan jag säga.

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet