Vi har fått intervjua Mateusz Zawilski som berättar mer om sig själv samt vad hans målsättningar är för året.


Namn: Mateusz Zawilski
Född: 2005
Bor: Borås
Familj: Mamma, pappa och storasyster

Vem är Mateusz?
-Jag är en kille på 14 år som spelar mittback i IF Elfsborgs U14 lag. Jag har en polsk bakgrund då jag flyttade till Sverige när jag var 6 år gammal. Jag började spela fotboll när jag var 8 år gammal och har sedan dess spelat i IF Elfsborg. 

Säsongen är på väg att starta, hur känns det?
-Nu har försäsongen dragit igång och vi kommer spela 6 träningsmatcher där vi möter IFK Göteborg, Gais, Häcken, Örgryte, Angered och i sista matchen spelar vi mot Värnamo. Det känns väldigt bra faktiskt!

Vad vill du förbättra under denna säsong?
-Jag har inte direkt några förväntningar men hoppas på att allt går som det ska denna säsongen. Sen att kunna utvecklas så mycket som det går. Det gäller att sova bra, äta bra och träna bra framförallt för att utvecklas och bli en bättre spelare. 

Vad är målsättningarna för året?
Målsättningarna för det här året är nog att vinna DM och att vinna Eskilscupen. Att kanske få vara med och bli uttagen till IF Elfsborg U15 trupp inför Gothia Cup Tipselit. 

Följ oss på Sociala medier
Facebook: Facebook.com/fotbollslivet.se/
Instagram: Instagram.com/fotbollslivet.se
Youtube: Youtube.com/fotbollslivetse
Hashtag: #fotbollslivet